Konsekvenser af udlicitering

Jeg mener at udlicitering hvor prisen er altafgørende, har mange uheldige konsekvenser for arbejdere.

Vi bliver presset på bl.a. sygdom.

Jeg er chauffør i busbranchen, og vi oplever at der ret hurtigt falder en fyreseddel, hvis en medarbejder er for meget syg, med henvisning til at firmaet bliver nød til at tage hensyn til de fleste og ikke den enkelte. Dermed også i høj grad hensynet til at firmaet jo gerne skulle vinde kørslen ved næste udbud. Det sætter så den syge i et dårligt lys overfor de raske. Det skaber også frygt for at miste sit arbejde, så flere og flere kommer på arbejde selvom de burde blive hjemme.

De politikere der har lavet udliciteringsreglerne, har helt glemt at se på konsekvenserne for os på ”gulvet”, som jo er det sidste led i kæden.

Var det ikke muligt at i politikere ville tage os helt almindelige arbejdstager med på råd, og høre på helt almindelige vilkår fra det virkelige liv?