Mindre ulighed

En aften sad jeg med god veninde som jeg havde inviteret til aftensmad og vi fik en snak om hende liv lige nu, om hvor svært det er at være enlig mor med en datter på 6 år, og at være arbejdsløs og skulle leve af den kontanthjælp hun modtager.

De sidste mange år er der blevet skåret i de ydelser som man kan modtage hvis man er på kontanthjælp eller dagpenge. I disse år har de liberale partier kæmpe en kamp for at der skulle blive plads til man kunne give skatte letteres til dem som har mest, og sænke afgifter på dyre biler, både og til langt ude at man har sænke afgiften på små fly og helikopter, som en lille del af samfundet har haft glæde af.

Vores velfærdssamfund har lige siden vi startede været kendt for, at vi altid har kunnet hjælpe de svage videre i deres liv, uden de skulle føle sig ydmyget og uden det skulle påvirke deres børn, som derved fik et dårligt liv. At en enlig mor ikke kan skaffe penge så hendes datter kan gå til sport, og hvor der ikke er penge til en gave hvis hendes datter skulle til en fødselsdagsfest hos en ven eller en kammerat fra skole. Fattigdom vil altid gå ud over de svage og især deres børn.

Dette kan vi alle gøre meget bedre og det skal ske nu.