Når jeg er på arbejde, er wc ikke en selvfølgelighed

Jeg mener at, mig og mine kollegaer skal have muligheden for at gå på et rent wc på alle deres endestationer. Fordi, der er steder rundt omkring vi enten mangler eller at der er et uhumsk offentligt wc og chaufførernes helbred er en højpris at gamble med.

Jeg selv er til daglig bybuschauffør i Aalborg, hvor jeg kører forskellige ruter. Jeg er glad for mit job, og elsker at hilse på de forskellige passagerer hver dag. MEN sommetider er dagen ikke så god som den burde være! Jeg starter ud fra en endestation og lidt over 1 time senere er jeg ved den anden endestation. Jeg skal tisse, og det eneste jeg har er en busk eller bussen, som jeg kan gemme mig bag. Da jeg er på vanddrivende medicin er det ikke en mulighed at holde sig, til jeg når retur til første endestation. Så jeg må ydmyge mig selv, sætte mig så godt i skjul som jeg nu kan, og må tage bukserne ned omkring hælene og tisse.

Så Aalborg Kommune og Nordjyllands trafikselskab, jeg syntes virkelig i burde se ind på jer selv. Vil I stå bag buske og træer når I trænger? Kan i holde jer op til flere timer når der ikke er noget wc eller I ikke kan benytte et offentligt wc, fordi det ligner et festivaltoilet som ikke har set vand og sæbe i flere uger.

Wc’er burde som minimum være skrevet ind i det licitationsmateriale, I laver til busselskaberne. I skal stille dem til rådighed på ALLE endestationer og så kan busselskaberne selv stå for rengøringen.