Kom nu ind i kampen

Kære medier, jeg syntes det er helt fantastisk at i kan være hurtige på pletten, når der sker noget alvorligt i vores samfund. MEN når det så er sagt, så lad dog være med at bringe halve historier, og følg op på opslag i har lavet!
Jeg vil komme ind på et konkret tilfælde, hvor jeg var til stede under 2 min efter ulykken var sket, og hvor I Nordjyske medier, burde have handlet anderledes. Det er en rolig fredag, vi skriver den 24 jan 2020, hvor en af mine kollegaer, en ung mand på 34 år, får et ildebefindende og kører sin bus ind i en opgang i et boligbyggeri. Flot i er hurtige på pletten, for der blev trafikkaos, og 19 min efter ulykken havde i bagt det på jeres sociale medier. MEN tænker i på hvor stort et trækplaster det er, der mødte en menneskeskare op, mens den unge mand sad i ambulancen og var under behandling og efterfølgende afhøring. De kom udelukkende for at få et glimt af min kollega. I vælger endda at sætte et stillbillede på jeres opslag af den forulykket chauffør, uden at tænke på de følgende konsekvenser for ham. Dog lykkedes det os kollegaer at få jer til at fjerne billedet om mandagen, men stadigvæk bliver han genkendt.
MEN Nordjyske, følge op på situationen, NEJ det gør man da ikke, for der skete jo ingen fysiske skader. Men hvad med de psykiske? Den unge pige som gik på fortovet da bussen kørte ind over og væltede et skilt få meter fra hende, eller chaufføren, der kun havde haft sit kørekort i 6 uger, der overnattede på sygehuset, fik taget mange forskellige prøver og scanninger. De er begge under psykolog behandling. Og en psykisk skade er længere om at hele end en fysisk.
Han kørte galt klokken 15.57, klokken 16.16 havde i bagt historien om ulykken. Men i nævnte intet om at ulykkesstedet var spærret til klokken 16.47, og ingen opfølgning på chaufførens helbred.
Så Nordjyske, hvis bare i gad læse de kommentarer i får under sådan et opslag, og lytte til jeres læsere, så ville i kunne se at de efterlyser sådanne oplysninger. Så lad dog være med at bringe halve historier, hænge uskyldige ud, og følg op på det i bringer.