Et blåt får?

Lad det være sagt med det samme! Jeg falder helt udenfor kategori! Nogen vil sandsynligvis komme til at betegne mig som det ‘sorte får’ i en i øvrigt homogen gruppe – nogen vil, måske, få lyst til at kaste rådne æg mod pc’en, når de læser mine indlæg – alene pga. af min baggrund. Andre vil , hvis jeg er heldig, med en vis nysgerrighed komme til at skimme ned over mine tekster – ligesom når vi nysgerrigt kigger på et sjældent dyr i zoo.

Eller også indleder jeg min nye karriere som Fjerdedelsblogger på denne måde alene fordi, at det er sådan, jeg selv føler: Jeg er totalt anderledes – jeg hører ikke til i en blog som denne – jeg passer i bund og grund ikke ind.

Og du behøver ikke give mig en tudekiks, for jeg er ikke ked af det – jeg konstaterer bare, at det igen, igen er sket: Jeg træffer et valg, som gør, at jeg bliver ‘skæv’. Denne gang ved at melde mig til Ceveas meningsdannerforløb og sidde i 3F med en række stærke og kompetente fagforeningskvinder, mens jeg er selvstændig og har eget firma – stemmer blåt og ikke rødt – og har meldt mig ud af a-kasse og fagforening  for mange år siden, for det var da spild af penge.

Og dog – måske er det slet ikke så tosset alligevel. For jeg arbejder tit sammen med fagforeninger og jobcentre og andre aktører på jobmarkedet pga. de produkter, jeg udbyder i mit firma: Kvinder og jobsøgning, skriftlig og mundtlig formidling, kunsten at brænde igennem og overbevise, fif og tricks, der virker på jobmarkedet.

Jeg går brændende op i ligestilling og endnu mere op i ligeværd – jeg ønsker at gøre en forskel i samfundet (og også gerne verden) – og filosoferer generelt over, hvordan vi alle kan løfte os selv mere i energi og bidrage mere aktivt til det fællesskab, vi er en del af (uden at for mange krykker bliver stukket ind under vores armhuler af andre). Jeg er mentor i Kvinfo – et forum, der betegnes som ‘rødt’, selvom om vi er mange ‘blå’, der med glæde deltager – og jeg arbejder med såvel karrierekvinder i nålestribede bukser som ufaglærte kvinder med køkkenerfaring.

Kort sagt, hvis jeg er et får, er jeg i bund og grund et ‘blåt får’ – og det er lige, som det skal være!