Telefon terror

Jeg kan ikke lade være at lytte. Så bliver jeg irriteret over, hvor meningsløst indholdet er og at det kører i ring og ring. Skal jeg virkelig vide alt om dine udskejelser i weekenden, tænker jeg?

Du inddrager mig i din samtale, når du sidder og taler højt i bussen.

Nå, men jeg spørger pænt om ikke hun kan dæmpe sig. Det er trods alt 2 sæder imellem. “Få dig et liv sure kælling, der er ikke stille kupeer i bussen”! Så fik jeg da lige håret blæst tilbage. Nå, men jeg må jo tage til genmæle: “jeg beder dig blot om at vise respekt og dæmpe dig, da jeg ikke kan lukke ørene”. Enden blev at hun demonstrativt flyttede helt tilbage i bussen og højlydt fortalte personen i den anden anden om mig, så de andre i bussen også kunne lytte med. Nogle ældre mennesker nikkede anerkendende til mig, mens de helt unge vist bare synes, at jeg er for meget. Men hvor er grænsen?

Biograferne har nogle gode reminders før hver film starter, og inden du går ind i en teatersal og på nogle hospitalsafdelinger, står der pænt et skilt – “har du slukket mobilen”?

Mobiltelefonen er et tilbehør, og jeg har lagt mærke til at mange ikke bruger ur mere – men hiver telefonen op af lommen. Den, er altså også smart, især smartphones. Jeg kan da også godt lide at spille lidt, men jeg slår lyden fra, hvis det er et offentligt sted, da lyden kan være så irriterende for udenfor stående.

Når man cykler ser man en person, der taler med sig selv – nå nej, det er i en telefon. Det kunne jeg nok selv finde på – for det er jo rart at udnytte tiden… men det kan også blive for meget, når fokus ryger fra trafikken.

Mobilen forstyrrer til møder, på cafe osv. – du er vigtig, hvis din mobil bibber i eet væk. Jeg ser tit til møder, at den lige bliver hevet frem, når der sker fremlæggelser, og der lyder nogle klik klik – fordi tiden også kan bruges til at svare på mails. Opmærksomheden er bare ikke den samme – for jeg har jo også selv gjort det.

Jeg er træt af at være sammen med venner og kollegaer, og så skal de lige med jævne mellemrum skele til telefonen. Keder du dig? Er mødet uvedkommende?

Firmaer laver mobiltelefonpolitik – men mon ikke det skal bredes udenfor firmaernes mure?

Bliver dine omgivelser sure, hvis du ikke sWoman Talking on Cell Phonevarer MED DET SAMME? Jeg har taget stilling om at jeg vil have mobilen slukket til møder, generalforsamlinger og ikke tale privat og højt i een evighed i offenlige transportmidler. Har du?

Lær at være tilstede i nuet! Behøver det mere forklaring? Nej, vel.