Mit største ønske: Uddannelse

Der er ikke noget, som jeg ønsker mig mere end at få en uddannelse,  for så kan jeg få et rigtigt job!

Jeg er 44 år, stammer fra Tyrkiet og er mor til 3. Desværre er SU’en for lav til at dække min familiens økonomiske omkostninger.  Jeg forstår ikke, at når vi betaler så mange penge til SKAT,  hvorfor staten så ikke kan lave en særlig ordning for medborgere, der er gift eller er i økonomiske problemer, så de kan gennemføre en uddannelse? Alle taler om uddannelse er så vigtigt, så hvorfor kan jeg, som gerne vil tage en uddannelse ikke få hjælp? Det er ikke fordi, at jeg kræver fuld løn, bare jeg kan forsørge min familie.

I dag får jeg uddannelsesydelsen, for at jeg skal have noget at beskæftige mig med. Uddannelsesydelsen varer i 6 måneder, hvor man kan vælge forskellige kurser inden for perioden.

Problemet er bare, at jeg kun får mulighed for at tage kurser, og ikke en uddannelse. Det vil nemlig være umuligt at gennemføre inden for så kort en periode. Så denne 6 måneders uddannelsesydelse hjælper mig ikke til at få en uddannelse.

Så jeg føler, at jeg har ingen chancer for at uddanne mig. Og så er det svært at få et job og være med til at bidrage til det danske samfund!