Hvor blev den gode kollega af?

Fællesskabet er på vej ud, og individualisterne på vej ind.

Vi bliver presset mere og mere af vore arbejdsgivere, og for at stoppe den negative udvikling er det mere end nogensinde vigtigt vi står sammen og værner om fællesskabet.

Engang var det sådan at ens kolleger også var en del af ens omgangskreds. Og nogle af ens bedste venner og fortrolige. Man kendte sine kolleger som var det familie.

En kollega fik en dag 200 pakker, ud over det sædvanlige, og var lige ved at bryde sammen, da han mente det var en umulig opgave at løse.
Men da resten af teamet var færdige med deres, tog alle ud for at hjælpe kollegaen med de 200 pakker. Så alle blev omdelt, den dag og vi gik hjem fra arbejde sammen.

Sådan er det bestemt ikke længere. Nu tænkes der mere på hvor hurtigt man selv kan komme ud af vagten, og ikke på hvordan vi i fællesskab kan, få dagens post omdelt.
Har man en rute som passer den dag, men kollegaens rute er 3 timer for lang, er der ikke nogen som siger lad os lige fordele, eller hjælpes med det du har for meget.

Jeg oplever i dag, som TR, at kolleger bliver stressede af presset fra ledelsen, men desværre også af negative kolleger, der har svært ved at se ud over egne behov, og ikke er villige til at være en del af fællesskabet.

Så jeg kan godt have mine tvivl om, at det kun er et ledelsesproblem, at vi i posten ifølge Ugebrevet A4, har et af de dårligste arbejdsmiljøer i Danmark.

Individualisterne fylder mere og mere på arbejdspladserne, og skaber også rigtig mange negative konflikter. Hvor er den positive hjælpende kollega forsvundet hen?

Det skulle jo gerne være en god ting at gå på arbejde. At gå på arbejde skal ikke kun være for at tjene penge.
Det er 1/3 af døgnet vi er på arbejde, og det gør det helt sikkert mere værd at være der, hvis du har gode kolleger, du ved der altid vil være der til hjælp og støtte, hvis du har brug for det.

Ved fælles indsats opnår vi større og bedre resultater. Også hvis der opstår problemer med ledelsen.

I stedet for kun at gøre noget der hjælper mig alene. Kunne man jo prøve at gøre noget der også hjælper en kollega.