Forslag fra regeringen om at fordoble fradraget til fagforeningerne

I regeringens finanslovforslag ønskes en forhøjelse af skattefradraget for fagforeningskontingent fra 3.000 til 6.000 kr. fra 2015 og frem.

Endelig kommer retfærdigheden til sin ret. Jeg har oplevet, at lavtlønnede kolleger ikke har haft mulighed for at få hjælp ifm. sager om uretfærdig behandling i form af advarsler, opsigelse mm. og som på denne baggrund har mistet deres job. Med det nye forslag er det ikke længere et så tungtvejende økonomisk spørgsmål at indmelde sig i en fagforening.

Arbejdsgiverne har hidtil kunne trække det fulde beløb fra til arbejdsgiverforeningerne.
Arbejdstagerne har måtte betale festen og har som nævnt kun haft en fradrag på 3000,00 kr. De borgerlige partier ønsker at fastholde skattefradraget på 3000,- kr. og dermed være medvirkende til at bevare uligheden.

Jeg mener, det er meget afgørende, at forslaget bliver vedtaget. Det vil betyde styrkelse af et velorganiseret arbejdsmarked, hvor arbejdsmarkeds parter kan fortsætte med at indgå frivillige aftaler i form af overenskomster. Dermed sikres ordnede løn- og ansættelsesforhold ikke mindst for HK’erne. Goder som barnets 1. Sygedag, pension, feriefridag mm er ikke vedtaget af regeringen, men forhandlet hjem i overenskomsterne af stærke fagforeninger.

Læserbrevet har været bragt i Nordjyske Stiftstidende den 27. september 2014.