Vi skal værne om “Den Danske Model”

untitled

Jeg mener det er vigtig at udbrede kendskabet til den danske fagbevægelse ,fordi der desværre er rigtig mange i Danmark som ikke har noget kendskab til hvilket kæmpe arbejde den danske fagbevægelse gør for deres medlemmer.
Det er også derfor flere og flere vælger de “gule foreninger”. HUSK NU: DE “GULE FAGFORENINGER” ER REN OG SKÆR FORRETNING. De gule fagforeninger så som Krifa og Det faglige hus,kan ikke hjælpe dig hvis du får problemer på din arbejdsplads, de er ikke en del af LO samarbejdet og har ikke retten til at forhandle omkring overenskomsten. Deres reklamer siger godt nok, du får den samme service hos dem, hvorfor så betale mere….
Jeg turde ikke tage chancen!
LO forbundene har forhandlet overenskomster med arbejdsgiverne i over 100 år, hvis ikke det var for LO havde vi bl.a. Ikke 5 ugers ferie, 5 feriefridage, fuld løn under barsel, fuld løn under sygdom osv. Det er igennem mange års faglig kamp vi har forhandlet disse goder hjem.
Jeg er meget bekymret for næste generation, idag bliver mange børn og unge ikke informeret om hvilken fagforening det er klogt at vælge. Jeg mener, at vi skal have både forældrene og folkeskolen på banen her, vi skal have udbredt budskabet så tidligt så muligt. Min datter på 11 år er ikke i tvivl om hvad fagforeningerne i LO står for, men det er desværre ikke pga. folkeskolen eller andet, men pga. mit engagement og virke som tillidsrepræsentant.

Jeg husker tydeligt den dag jeg startede i lære, her blev jeg budt velkommen af vores tillidsmand samtidig fik jeg en indmeldelsesblanket til Dansk Metal i hånden, han spurgte ikke om jeg ville meldes ind, men sagde: ” jeg kigger forbi dig en af dagene, også sender vi den ind i Metal” siden den dag har jeg være medlem af et LO forbund og det har jeg aldrig fortrudt!
Jeg håber snart at medlemsflugten fra LO forbundene stopper og kollegaerne rundt omkring får øjnene op for hvor vigtigt det er vi står sammen og værner om DEN DANSKE MODEL