”Vær dog med!”

Tænk jer om, når I vælger fagforening. Der er flere, som byder sig til, men det handler om meget mere end prisen. Og hvis I ikke ønsker at stå i en rigtig fagforening, hvorfor så betale til noget overhovedet?

Det handler om vores rettigheder og kampen for gode forhold. Og det er det kun de rigtige fagforeninger, som kæmper for. Betalingsforeningerne har de fleste steder ingen forhandlingsret, men ser folk som kunder.

Jeg oplever dagligt, at folk på de byggepladser, jeg arbejder på, er organiseret i en fagforretning, som er kundeorienteret, men ingen forhandlingsret har. Folks begrundelse er oftest; ”fordi det er billigt”. Jeg undrer mig meget over folks uvidenhed i forhold til at være organiseret.

Jeg er 26 år, murersvend og organiseret i en rigtig fagforening og kære kolleger: Er I klar over, at det er den rigtige fagforening, der forhandler vores overenskomstgoder? Det er dem, der kæmper for os! Det er dem, der går i arbejdsretten! Det er dem, der sørger for, at vi har mindsteløn, opmålingspriser, pension, feriefridage og meget andet.

Vi bliver nødt til at vågne op og stå sammen kollektivt, så vi ikke mister effekten af den danske model , som giver os mulighed for , sammen med arbejdsgiverne, at få arbejdsmarkedet til at fungere effektivt. Jo flere vi er, jo større vægt er der bag vores krav, når vi forhandler.
Så tænk jer om, når I vælger fagforening, ellers ender det med at bide os alle i røven, da vi mister vores kraft til forhandlingerne og vores indflydelse. Det handler om din og min fremtid. La’ os stå sammen og løfte i flok.
Mette Schak Dahlmann Murer Randerup