Pamperne

image
Jeg brænder for arbejdet som tillidsrepræsentant og bruger meget tid på at være opdateret om overenskomsten og omkring forholdene på min arbejdsplads. Jeg vil gerne gøre en forskel for mine kollegaer og hjælpe dem hvis de løber ind i problemer. Jeg er jævnligt ude af kontoret til møder og på kurser, hvilket også gør, at nogle ikke organiserede kollegaer og chefer ofte kommenterer det over for mig, og det er også et emne ved kaffe maskinen at vi tillidsfolk tit er væk.

En dag siger en uorganiseret kollega til mig: Du er da vist ved at blive en rigtig Pamper! Jeg tænkte med det samme puha, tror mine kollegaer virkeligt, at jeg bare er TR for min egen skyld,for at have sikkerhed i ansættelsen og for at komme på spændende kurser?
Jeg tænker på fagbevægelsen tidligere hvor jeg med min egen fordom ser for mig ; store grupper af gamle mænd der drikker fadøl, ryger cigarer, spiser god mad og hygger mere end de gør et stykke arbejde.
Jeg kiggede på vedkommende og spurgte: “Ved du hvad en pamper er” ?? jeg kunne se på ham at han blev lidt paf og han vidste tydeligvis ikke hvad en pamper er.
Jeg måtte efterfølgende forklare ham, at en Pamper er en der kun gør noget for egen vindings skyld. Vedkommende tænkte lidt og sagde: Så er du da ikke en pamper.

Jeg bliver lidt frustreret og skuffet når jeg kan mærke og høre, at uorganiserede kollegaer mener/tror jeg er tillidsrepræsentant for min egen vindings skyld.
Jeg bruger meget tid på mit tillidshverv i arbejdstiden, men jeg bruger mindst ligeså meget tid i fritiden, som jeg ikke får noget for, jeg er væk fra min familie, men har heldigvis en dejlig mand som tager over, når jeg er på farten.
Men hvorfor bliver jeg stemplet som Pamper fordi jeg vil gøre en forskel? Er det fordi de uorganiserede kollegaer og lederne ikke ved hvilket stort arbejde vi i fagbevægelsen gør?
Der har helt sikkert været mange pampere i den danske fagbevægelse, det er heldigvis en saga blot.
Det dræner Den Danske Model, at der er uorganiserede ansatte og ledere rundt omkring på de danske virksomheder, der er stadig er af den overbevisning af Pamperne i fagforeningerne lever i bedste velgående.
Det sætter vi tillidsvalgte i et dårligt lys, det store arbejde vi gør såvel i arbejdstiden som fritiden, blive gjort til skamme.