Minut-tyrani

BLOKINDurÆG

 

 

 

Der var engang sådan begynder de fleste eventyr.

 

Der var også engang at hjemmeplejen var et godt sted at arbejde, hvor der var tid til de opgaver som skulle løses.

 

Da jeg startede i hjemmeplejen tilbage sidst i 90’erne have jeg mere tid end jeg ville have i dag, dér var minutterne længere end de er i dag. Dengang kunne jeg lave mad til borgerne, hvis de var visiteret til det. Jeg kunne smøre deres aftensmad og lave deres morgenmad. Når jeg havde en borger i bad måtte jeg rulle håret op. En gang om ugen måtte jeg tage borgerne med ud at handle. Jeg have ikke oseaner af tid men jeg kunne må mine arbejdsopgaver, det var imens der endnu var varme hænder.

 

I dag ser det andeledes ud i hjemmeplejen. I den kommune jeg bor i kan man få vakuumpakket madpakker til en uge af gangen. Velbekomme, vakuumpakket mad 365 dage om året. Middagsmaden kommer som dybfrost til en uge af gangen, så man skal anskaffe sig en mikroovn få at få den varmet. Minutterne er ikke lange, i dag alt bliver regnet ud i minutter. Tandbørstning 2 minutter. Toiletbesøg 5 minutter og så videre. Tænk på hvis borgeren ikke kan blive færdig på toilettet på 5 minutter, så er jeg kommet bagud med min plan. Jeg har mange gange oplevet at nå morgenpleje hos en af mine bruger, for når fru Hansen skulle på toilettet måtte jeg sige til hende, du kalder på nødkaldet, når du er færdig. Jeg skulle videre til Hr. Jensen få ham op og gjort klar til han skulle på dagcenter. Taxien venter ikke på at hjælpen bliver færdig. Tilbage til fru Hansen og få hende taget af toilettet, er dette rimligt?

 

Jeg har ved flere lejligheder tilbudt politikerne at tage med mig så de kunne se hvad de er med til at vedtage, men er blevet mødt med et nej, det ikke er det de er valgt til. Kære politikkere nu må I komme ind i kampen. Er det fordi I ikke vil bruge tid på det, eller er det fordi I ikke vil vide hvilke konsekvenser jeres beslutninger har. Jeg vil opfordre jeg til at afskaffe minut-tyranniet og få flere varme hænder. Så vi kan give vore borger en hjælp vi kan være bekendt.

 

 

Jette Hammer

Sektornæstformand

Sundhed og Servicesektoren

FOA Sydfyn

Møllergade 56

5700 Svendborg

Tlf. 46 97 2736

Mobil 21 68 74 80

Mail: jeth@foa.dk