Mind your own business!

girls-839809__180[1]

Forleden aften var jeg med nogle af mine venner på en bar, stemningen var god, og atmosfæreren hyggelig og intim.

Senere på aftenen støder der flere folk til, og snakken går, som så ofte før lander samtalen på min seksualitet, og spørgsmålene vælter ind. Spørgsmålene er overfladiske i starten men ender hurtigt med at være meget private og omhandle mit sexliv. ” Hvornår fandt du ud af at du var lesbisk? ” ”Hvad sagde din familie til det? ” ”Mangler du ikke en mand? ” ”Hvordan har I så sex – to kvinder? ”

Jeg forstår godt folks nysgerrighed, da min seksualitet jo ikke rammer indenfor normen. Når det så er sagt, så bliver jeg pisse irriteret over at møde disse dybt grænseoverskrivende spørgsmål! Jeg oplever, at fordi jeg er lesbisk, så mener andre mennesker, at de kan tillade sig at spørge ind til intime og private dele af mit liv.

Jeg mener, at der kan være tale om forskelsbehandling; bare fordi man er lesbisk, og fordi det er to piger der er i et forhold med hinanden, så mener folk, at det er okay at spørge ind til ens privatliv og dermed ikke respektere det. Hvorfor skulle jeg have lyst til at dele de mest intime detaljer med dig, en person, jeg, i bund og grund, lige har mødt, og måske ikke kender særlig godt? Fordi, hvis jeg spørger dig, der er i et heteroseksuelt forhold, om dit sexliv, så vil du sige, at jeg er indiskret og ingen situationsfornemmelse har.

Forskelsbehandling er også diskrimination, tænk at der i frigjorte Danmark endnu findes diskrimination!

”Jeg ønsker ikke at skælde nogen ud, men jeg ønsker at vi alle sammen viser hinanden den respekt som vi fortjener uanset om ens kæreste hedder Anne eller Adam eller man foretrækker frikadeller eller falafel”

Mette Schak Dahlmann, kvindelig meningsdanner