Indfør en differentieret pensionsalder

Der er noget galt i, at alderen for hvornår vi kan gå på pension, konstant bliver sat op. Jeg mener det ville være mere retfærdigt hvis der blev indført en differentieret pensionsalder. Der er stor forskel på hvornår i sit liv man kommer ud på arbejdsmarkedet.

F.eks kommer en social og sundhedshjælper ofte ud på arbejdsmarkedet som bare 18-19 årig, mens dem med en længerevarende uddannelse kommer senere ud på arbejdsmarkedet, typisk i 24-25 års alderen. I rigtig mange fag er det umuligt at forestille sig at man kan arbejde til man bliver 69. Ole som er tømrer kan jo ikke klatre rundt på taget i en alder af 69, da det er et meget fysisk slidsomt job, hvor hele bevægeapparatet bliver slidt. Ligesom Kirsten som er social og sundhedsassistent heller ikke kan løfte rundt på borgere på deres egen alder.

Der bliver lavet jokes rundt om i landet, at vi bare skal arbejde til den dag vi kan få en plads på plejehjemmet, eller til vi falder om og dør. Den tankegang synes jeg er meget trist, for livet skulle da gerne handle om meget andet end arbejde. Det burde da være en menneskeret at få lov til at nyde nogle gode år efter et langt arbejdsliv. Samfundet kunne også se anderledes ud, hvis man kunne gå på pension i en tidligere alder. Her tænker jeg specielt på de hårdt pressede unge børnefamilier, der skal have alt til at gå op i en højere enhed med job, børn osv. Det kan være svært i en stresset hverdag med små børn der skal hentes og bringes, og hvad hvis børnene bliver syge, og det gør de jo. Så er dilemmaet der straks ”hvem tog barn syg sidst”. Hvis der var en tidligere pensionsalder så kunne de ældre i familien bedre hjælpe de unge i familien, og på den måde skabe mere ro i en presset hverdag, til gavn for hele samfundet.

Det er for mig fuldstændigt uforståeligt hvordan man som politikker kan træffe en sådan væsentlig beslutning på andre menneskers vegne, uden at det gælder for en selv.

Kære politikere indfør en differentieret pensionsalder nu, der også er gældende for jer selv.

Send et godt signal til alle borgere i landet.