Der mangler arbejdsglæde i familie-livet.

Jeg mener at glæde hjemme og i parforholdet hænger sammen med arbejdsglæden, fordi at dårligt humør og negativitet smitter, endda mere hjemme end på jobbet.

Jeg har da oplevet en kassedame i Netto, som bare ikke gad og venter på, at min søn på 3 år, lage varerne på båndet. Det gik jo alt for langsomt, selvom at der ikke var andre i kø end os. Vi var heldigvis hurtig ude at den butik igen og væk fra hendes sure miner. Det ødelægger heldigvis ikke vores glæde.

Men hvis nu en af mine kollegaer hver dag møde sur op på jobbet, så påvirker det mig og mine kollegaer. Nogle gange er det ligesom om at vi alle bliver sure, også selvom at den kollega som startede smitten er gået igen.

Det allerværste er når min mand kommer hjem, tydeligvis efter en dårlig dag på jobbet. Han behøver slet ikke at sige noget, jeg kan se det i hans øjne. Jeg ved godt det ikke har noget med mig og gøre, men alligevel er det lidt som om børnene derefter larmer mere og er mere i vejen.

Jeg kan ikke lade det stå på, fordi det dårlige humør smitter, især når det glæder mine børn.

Jeg kan ikke blive ved med kun at have arbejdsglæde, der skal også være glæde hjemme i familie-virksomheden.

Men det jeg kan gøre, er at næste gang jeg bliver spurt til mus samtalen, om mit arbejdsliv påvirker mit privat liv?

Så siger jeg ja, selvfølgelig! Det gør det jo både på godt og ondt, og så kan vi arbejde videre med det.

Jeg kan vælge at have fokus på glæden hjemme, når jeg træder ind af døren, så jeg ikke smitter min mand og børn.

Derfor vil jeg opfodre alle familie-virksomheder til, er at lytte til podcasten jeg linker til, fordi den har givet mig indsigt i hvordan arbejdet og familien hænger sammen. Hvad vi kan gøre og ikke skal gøre.

Link: https://jon.dk/RevolutJon/?fbclid=IwAR0OWc7sHg-2VXE78BxZ2UljQ_6scnXotZk1aCKQFdJc3y7O4vT4N9FaDFs

 01: DEN MED SEXOLOG MAJ WISMANN

RevolutJon! besøger sexolog Maj Wissman i hendes hjem på Fyn, til en snak om arbejdsglæde i familie-virksomheden, stress og betydningen for parforhold og sexualitet. Undervejs får vi besøg af kontorkatten Perry.

Jons helt nye mikrofon viste sig at være i stykker. Majs fejlede dog ikke noget, og heldigvis taler hun taler det meste af tiden. The show must go on!