Efter-hvadforen-uddannelse?

Robotterne kommer! De ¨unge¨ kommer! AC’erne kommer! Pas på! Lige om lidt stjæler en eller anden dit job, eller gør de?

Der er ingen tvivl om at arbejdsmarkedet udvikler sig og rykker sig – arbejdspladser forsvinder og arbejdspladser kommer til. Nye underlige titler pibler frem og andre forgår. DET ER HELT NORMALT – sådan har det altid været (helt seriøst – jo sådan har det altid været). Forskellen er bare at vi rent faktisk kan “redde” os selv og vores fremtidige job og dermed sørge for at vi ikke forsvinder fra arbejdsmarkedet. Det gør vi ikke blot ved at tegne forsikringer, pensioner mm. – vi kan rent faktisk uddanne os til det omskiftelige arbejdsmarked. Hurra! Er det virkelig så nemt? Nej, intet er så nemt som det lyder – desværre.

I sidste uge kulminerede et større projekt for min kollega og jeg. Vi havde i flere måneder arbejdet på et arrangement på vores arbejdsplads, en arbejdsplads, som rummer mange forskellige stillinger, arbejdsopgaver og mennesker. Der findes alt fra autodidakte til cand.altmuligt. Vores arrangement havde til formål at fortælle om efter- og videreuddannelse. Vi havde fået fat i 2 fantastiske oplægsholdere, som vidste hvad de talte om. Den ene en fantastisk vejleder fra fagforeningen og den anden en vejleder fra et relevant uddannelsessted. Min kollega og jeg, vil så gerne have at flere kommer og tager fat i os og fortæller os hvilke kurser og uddannelser de gerne vil deltage på. Vi ved også godt, at det kan være en jungle og i øvrigt – hvordan finansierer man sådan noget? Vi tænkte, at et arrangement kunne svare på en del af spørgmålene, eller i det mindste få folk til at tænke, at det måske ikke var helt dumt med noget ekstra uddannelse.

Hvor mange dukkede der op tror i? 5.. ja 5… og ja, vi havde naturligvis lokket med gratis mad mm. De 5, der kom, var naturligvis glade og glædede sig til at udforske alle de muligheder, de nu var præsenteret for. Hvad med de cirka 100 andre der var inviteret? Kunne de bare ikke komme, var de ligeglade eller var det for abstrakt? Vi ved det ikke…

Min kollega og jeg giver i øvrigt ikke op! Der kommer et til arrangement – og et til – og et til…. Indtil vi har fået fat i folk. Vi vil så gerne have at folk videreuddanner sig! Ikke for vores skyld, men for deres egen.