Et sundhedsvæsen i knæ

Som lægesekretær i det offentlige sygehusvæsen kan jeg kun nikke genkendende til det billede, læge Mikel Alberdi-Saugstrup tegner i Berlingske 06.03.19. De massive besparelser, vi har været tvunget ud i år efter år med 2% budgetreduktion årligt plus almindelige besparelser grundet dårlig økonomi, har tvunget os i knæ. 
Ud over det kæmper vi på Sjælland med Sundhedsplatformen, som er tidskrævende og fjerner vores ressourcer fra kerneopgaven for de enkelte faggrupper. Læger og plejepersonale er ikke administrativt personale – men den faggruppe, som har ekspertisen inden for det administrative, fyrer man rask væk, fordi man mener, vi snildt kan undværes.
Vi har meget svært ved at opfylde regeringens krav og løfter om behandlingsgaranti; vi mangler læger, sygeplejersker, og vi opsiger dygtige, kompetente medarbejdere, fordi der skal spares. 
Det er at stikke vores borgere blår i øjnene, når man som regionsrådspolitiker, regering, hospitalsdirektør anfører, at vi stadig leverer den samme kvalitet på trods af besparelser og opsigelser. 
“Patienten er alt” klinger efterhånden mere og mere hult.