ARBEJDSMILJØREPRÆSENTANTENS ÅR 2019

På søndag d. 28 april er det international arbejdsmiljødag.

Baggrunden er tragisk, 32 brandfolk døde på denne dato i en skovbrand i Canada. Hvert år er der desværre også danske arbejdere der ikke kommer hjem fra arbejde.

Arbejdsmiljøet har i mange år stået øverst på danskernes liste over hvad der er vigtigst i deres arbejdsliv. Og jo, der er sket forbedringer på arbejdsmiljøområdet.

I 80´erne arbejdede jeg i en tøjkæde uden telefon, men med et bat som eventuelt forsvarsvåben. I 00´erne blev jeg valgt til sikkerhedsrepræsentant, i en virksomhed, som efter påbud fra Arbejdstilsynet, fik strammet op og styr på arbejdsmiljøet – langsomt men sikkert. Men hvor jeg også oplevede at selvom vi lavede forbedringer, var der ting vi ikke havde taget højde for, og som gav nye og flere arbejdsmiljøopgaver.

Jeg ved, at vores Arbejdsmiljørepræsentanter, landet over, hver dag gør et stort arbejde for det gode arbejdsmiljø, og der er altid noget at gøre for en Arbejdsmiljørepræsentant.

Fagbevægelsens Hovedorganisation har udråbt 2019 til at være Arbejdsmiljørepræsentantens år. Det er fuldt fortjent, og jeg synes at vi skal give Arbejdsmiljørepræsentanterne det skulderklap de fortjener.

Rigtig god arbejdsmiljødag- og HUSK du er din egen arbejdsmiljørepræsentant. Pas godt på dig selv og dine kolleger.