Kvinder skal ikke vælges til bestyrelser for deres køn, de skal vælges på baggrund af deres kvalifikationer!

Kunne du tænke dig at blive valgt til en bestyrelse udelukkende på grund af at du er kvinde, jeg kunne ikke!

Tænk at du som kvinde sidder til et bestyrelsesmøde med mange velkvalificerede medlemmer, som ivrigt taler med og byder ind på punkterne til mødet. Imens sidder du bare og lytter, for du har ikke så meget at bidrage med, for man har slet ikke tjekket om du rent faktisk er kvalificeret.

Jeg har siddet, og sidder stadig, i flere bestyrelser og har altid været ude i et valg. Jeg er for nylig blevet spurgt om jeg ville stille op til kommunalvalget’21, med muligheden for at blive valgt ind i kommunalbestyrelsen. Min første tanke var nej, det er slet ikke inde i mine overvejelser. Jeg tænkte først, bliver jeg spurgt fordi jeg er kvinde. Men svaret jeg fik var ”jeg synes du har så meget at bidrage med. Du har så meget fagpolitisk erfaring. Du er organisatorisk stærk. Du går efter samarbejde”. Så svaret var faktisk ikke så svært, ja! fordi det er på grund af mine kvalifikationer, så har nogen faktisk tænkt, at det her er jeg dygtig nok til, og ikke på grund af mit køn.

Hvis det stod til Alternativet, Enhedslisten og SF ville der være kvoter for repræsentation af kvinder i bestyrelser. Hvad synes du?

Fra mig bliver det nej tak til kvoter i bestyrelser, gør i stedet en målrettet indsats for at gøre opmærksom på vigtigheden af at begge køn er repræsenteret. Lav nogle kampagner om problematikken, spot nogle talenter. Jeg vil anerkendes for mine kvalifikationer og ikke fordi jeg er kvinde.