Fokuseret elevtid

Matematikfessor.dk er fuldstændig overbebyrdet i de her dage – mange matematiklærere rundt om i Danmark har nok, ligesom mig, tænkt at det var en god og overskuelig måde at give eleverne lektier for på. Det betyder så desværre nu, at ingen faktisk kan lave sine lektier. Men – det kan der faktisk også komme noget godt ud af. Hør selv her:

Elev: Camilla, matematikfessor dur ikke.

Camilla: Skal jeg lige finde nogle andre opgaver til dig?

Elev: Ja, det må du gerne

Dialogen er starten af en samtale, som jeg havde med en elev i mandags. Lad os kalde ham Christoffer. Dialogen førte til, at jeg bad Christoffer om at arbejde med kodning i stedet for. Det kan man blandt andet gøre gennem hjemmesiden CodingLab – en hjemmeside som jeg ikke har præsenteret for mine elever før, og derfor var Christoffer lidt på bar bund. Christoffer og jeg sad efterfølgende i 1,5 time og sms’ede/ringede frem og tilbage. Han havde nogle spørgsmål, som jeg svarede på, og samtidig med svarene sendte jeg nogle opgaver tilbage:

Selvom jeg til hver en tid ville foretrække at kunne være i en fysisk nærhed af mine elever, så har jeg, i de her dage, tid til at fordybe mig i de spørgsmål, mine elever stiller mig. At kunne samtale på den måde, som jeg gjorde med Christoffer i mandags, er for mig et kæmpe lyspunkt i disse underlige Corona-tider. Det er langt fra alle elever, som har lige meget brug for min hjælp, men når de har, så har jeg nu faktisk tiden til at have en fokuseret snak med den enkelte. 

Jeg glæder mig til at kunne se og kramme mine elever igen – men indtil da nyder jeg det fokus, som jeg kan give mine elevers spørgsmål, når de tikker ind på Aula eller på sms.