Gør en forskel, bak din fagligklub op

Udgivet

i

Vi skal blive bedre til at støtte op om den fagligklub, da den kan give os et bedre sammenhold, fællesskab og redskab til at forbedre arbejdsmiljøet og vores vilkår.

Efter flere forespørgsler på, at vi skulle stifte en faglig klub for kollegerne, et sted hvor de kunne komme med deres mening holdning og forberedelser.
De tillidsvalgte og aktive kolleger satte dette i gang. Bookede mødelokale og stod for lidt lækkert. Men det var utroligt få der mødte op og vi kunne ikke stifte den faglig klub i første omgang. 

Derfor kiggede vi indad. Hvad kunne vi gøre bedre, hvorfor mødte folk ikke op, når de efterspørger et forum de kan tale lige ud fra leveren og ikke blive dømt eller stemplet af deres øverst på arbejdspladsen.

Der valgte vi at tage skeen i den anden hånd, og kiggede indad. Vi lavede en aktion med at uddele en flyer og fortælle hvad det handlede om. Men desværre mødte der ikke særlig mange op, dog heldigvis nok til at vi fik klubben stiftet. Det er en start i den positive retning, hvor vi kan står sammen og gøre en forskel. Forhåbentligt vil flere møde op til de næste mange spænende arrangementer.

Hvis vi ikke bliver mere organiseret på vores arbejdsplads og rundt omkring i landet, kan vi miste vores overenskomst, samt den danske model vil ikke længere være der og beskytte os mere og vi kan ende som vores nabolande. Som England, som før var et stærkt faglig organiseret land, eller hvis vi kigger på Tyskland som nu har fået mindsteløn. Er det virkelig der vi vil hen, og ende med mindsteløn flere arbejdstimer i ugen, mindre ferie?
Der vil den faglig klub være det sted, hvor du og jeg kan debattere vores mening, holdning og være med til at gøre en forskel. 

“Hvis du ikke er så tæt på andre, at du risikerer at du bliver såret, er du heller ikke tæt nok på til at gøre en forskel i andres liv”

For det nytter ikke at stå ude i hjørnet og brokke sig. Det hjælper ikke nogen hverken dig eller din sidemand. Det giver bare mere negativ stemning.

Så tag din sidemand under armen. Tag af sted, mød op i den faglige klub. Det kan være der er flere der har det som dig, måske har de en løsning eller noget de kan gå videre med til forhandling med de øverste.

For vi har en stemme! Hvis vi står sammen, kan vi blive hørt. For vores tillidsvalgte kan bruge vores mandat og tale på vores vejen. 

Men den faglige klub er ikke kun til at diskutere negative emner eller hvad vi er tilfredse og utilfredse med, men også et sted hvor vi kan hygge og lave sociale arrangementer. f.eks. udflugter, julefrokoster, påskefrokoster foredrag osv. Og det er også et sted hvor vi kan lave aktioner, som de aktive kolleger gjorde for tillidsmand, med at samle underskrifter ind til, at han kunne få mere tid til at lave hans tillidsmandsarbejde og kunne komme ud og snakke med os på gulvet.

Jeg mener os på gulvet også har et ansvar for, at vi får det bedre alle sammen fysisk og psykisk. Derfor vil jeg opfordre jer alle til at støtte op om jeres faglig klub.

Tags


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *