Kasket syge

Udgivet

i

Jeg forstår ikke hvordan en titel kan betyde så meget for nogen.
Hvorfor en titel kan ændre folks adfærd, syn og indstilling til den virkelige verden?

Kollegaer der engang gik i blandt os andre på gulvet, havde samme tilgang til det vi lavede. Vi stod sammen, vi kunne snakke om alt sammen, vi kunne lave sjov sammen.
Så blev der lokkede, pressede og prisbelønnet en titel ned fra oven. og intet ville forandre sig, kun mere ansvar og opgaver med en fin titlen. men det var desværre ikke det, dette endte ud i.
Min sidemakker forsvandt. Ikke fysisk men afstanden blev stor, som at jeg ikke længere var til stede i min kollegas verden mere. Nu skal jeg virkelig tænke over hvad jeg siger, hvilken måde jeg formulerer det på. For ikke alt har samme betydning som før. Før kunne vi joke om alvorlige ting på jobbet uden det blev misforstået. Men ikke mere, nu bliver tingene vendt og drejet.

For en titel, har fået mange til at glemme, ikke alting skal skal være så seriøs. Vi skal huske at grine, leve og nyde livet også på arbejdsmarkedet, hvor vi tilbringer meste af vores vågne timer i døgnet i hverdagen. 
Så gør en titel på arbejdsmarkedet dig gladere? Gør den dig til  bedre menneske? Gør den dig vigtigere end dem du mødte på vej op? 
Jeg har desværre set så mange, i mit ganske små 15 år på arbejdsmarkedet. Som en gang var ligemand, så mig i øjne som ligeværdige, luften var varm og lunefuld. Nu er der lunken, hvis ikke kold.
Men der er selvfølgelig også dem, der kan bære en titel som stå ved dem selv, som ikke ændrer sig. De anerkender og respekterer dem de mødte på vej op. De har et bagland af respekt og tillid. 

”Sørg altid for at behandle dine medarbejdere nøjagtig
som du vil have dem til at behandle dine bedste kunder.”
Stephen Covey

Men hvorfor er der så, så få af disse. Hvorfor er det ikke dem, virksomhederne hungrer efter? Hvorfor skal de så mange skønne personligheder og adfærd  laves om og rettes til? 
Jeg er bange for at vi i nutidens Danmark glemmer at, titler i livet ikke danner os som mennesker. Men os mennesker der danner titlerne. Så stå ved dig selv og vær dig selv. Det giver respekt, tillid og tiltro fra dem der skal følge dem. De vil yde de 10 % mere end de skulle, de vil tage en ekstra vagt. De vil tale positiv om deres leder og arbejdsplads.

SÅ kom ned af den piedestal, bare fordi du har en titel er vi stadig kolleger på en arbejdsplads!

Tags


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *