Når opbakningen forsvinder.

Udgivet

i

En tillidsvalgt er nød, til at have opbakning fra sine kollegaer ellers er der ingen grund til at han fortsat skal være tillidsvalgt. Men når kollegaerne tror at de kan styrke deres egen position ved at arbejde på egen hånd, så er der vel ingen grund til at have en tillidsvalgt der arbejder for fællesskabet. Ideen med tillidsvalgte er netop at skabe fælles løsninger, og det er alt andet lige nemmere at skabe resultater når man er en gruppe der står sammen, med samme mål.

En arbejdsgiver kan ødelægge fællesskabet, ved at give enkelte medarbejdere nogle fordele der får dem til at føle sig specielle, og det er meget farligt for den enkelte medarbejder kan føle at man får mere ud af at styrke sin egen position end kollegaernes fælles position. Det er ikke nemt for alle at kunne se hvad der sker på sigt, da man ofte ikke tænker over hvad bagtanken er med hvad arbejdsgiveren gør. Sommetider kan man ”redde” situationen ved at gøre opmærksom på at der er ved at ske noget snavs, det kan være meget små ting her og der, der lige pludselig bliver til noget stort hvis der bliver trykket de rigtige steder så kan fællesskabet smuldre fuldstændigt.

En kollega kom til mig og sagde at han skulle udstationeres i en periode, jeg oplyste ham om at han skulle være opmærksom på at der var ingen af de andre kollegaer der ville tage på udstationering, da chefen ikke ville dække udgifter til fortæring for nogle medarbejdere, mens andre godt kunne få dækket udgifter for samme tur. Han mente at det ikke ville være et problem for ham, så han tog afsted. Da han så kom hjem igen, henvendte han sig til mig og fortalte at han ikke kunne få dækket sine udgifter ved turen, og han ville ikke tage på udstationering en anden gang. Jeg spurgte ham om jeg skulle gå ind i sagen, men det ville han ikke have. Det er i min verden et ganske glimrende eksempel på hvordan det kan gå når man kører solo løb, og mener at jeg kan selv styre tingene, men det kan man ikke altid.

Jeg siger ikke at alle arbejdsgivere er nogle slyngler, man skal bare være opmærksom på hvad der sker omkring en selv, og få nu snakket med kollegaerne og de tillidsvalgte på din arbejdsplads, omkring hvad der sker, så kan andre også se på sagerne med andre øjne og måske komme med deres input. Vær ikke bange for kritik, det gør os kun til bedre kollegaer. Selvom de måske kan være irriterende for nogen, men når kollegaer spørger til hvordan det går eller hvad der sker i dit liv, så er det i de fleste tilfælde ikke i ond mening, men bare fordi at man kun vil hinanden det bedste.

Hvis man er tillidsvalgt, så er det ens kollegaer der kommer i første række, og man arbejder for gode forhold på arbejdspladsen hver dag. Og hvis ikke at kollegaerne bakker op om arbejdet, så er det meget svært at få noget igennem. En tillidsvalgt er demokratisk valgt så selvom du måske ikke er perlevenner med den tillidsvalgte, så kan man vel blive enige om at man vil have gode arbejdsforhold på arbejdspladsen, og derfor bør man samarbejde om denne sag, i stedet for at sætte sig over i hjørnet og være sur over at det ikke var ham jeg stemte på, der blev valgt.

Bak op om jeres tillidsvalgte og hvis i, mener at de ikke gør deres arbejde ordenligt, så sig det til dem så man kan få en dialog om det. Der er måske en grund til at de gør som de gør, eller måske har du en ny vinkel på sagerne, som den tillidsvalgte, ikke havde set. Hjælp hinanden, stå sammen og kæmp fælles kamp. Så bliver din arbejdsplads et bedre sted.

Tags


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *