Det arbejdende Danmark!

Udgivet

i

Erhvervslivet skriger på arbejdskraft  og er ikke enige i den nye Arne pension, idet manglen på arbejdskraft så kun bliver større og  større.

Hvad er det vi vil, vil vi gå senere på pension? Selv om vi levere længere og er mere aktive, er der jo stadig mange med hårdt fysisk arbejde, her er kroppen er jo slidt – så hvis vi skal arbejde længere end i dag, hvilke skåne tiltag skal så tilbydes og er det rentabelt?

  • 2-3 dages arbejdsuge
  • Forlænge weekend med en dag
  • Længere ferie eller oftere ferie
  • Halve dages arbejde
  • Omrokering på arbejdspladser – de unge tager de tungeste poster

Eller skulle vi speede processen op for vore udenlandske gæster/indvandrere – så de  kan komme hurtigere ind på arbejdsmarkedet? Det giver jo ingen mening at vi har udenlandske sygeplejersker, læger osv. Gående hjemme på dagpenge, når vi har så stor mangel på dem, fordi godkendelsen går for langsomt.

Vi har mangel på arbejdskraft, og hvis vi ikke selv kan løse problemerne, må vi importere arbejdskraft – så hjulene holdes i gang.

Bliver løsningen at importere mere arbejdskraft, hvad bliver så udfordringerne?

  • Kører/flyver arbejderne så frem og tilbage mellem landene, da de får mest ud af deres penge i eget land, hvilket jo heller ikke er smart for dansk økonomi.
  • Kan vi få dem til at flytte herop med familien og sørge for ordentlig integration samt tilbyde dem et godt liv i Danmark.

Eller skal arbejdsmarkedet omstruktureres – så der kan arbejdes mere hjemmefra, hvilket kunne gøre, at folk der skal på pension, måske kunne overtales til at par år mere, idet vedkommende selv tilrettelægger sin dag – så glæder mig sig til at sove længe – så gør jeg det – så tager jeg blot tjansen lidt senere, derudover sparer jeg tiden på transporten.

Dette er jo selvfølgelig ikke alle erhverv der kan det, men idet man lod dem arbejde hjemme der kunne, ville det erhvervsliv der skal møde på job, sparer tid på transport,  da der i dag bruges meget tid på køer på motorvej samt forsinkelser på toge.

Under covid 19 – kunne vi se store besparelser på motorvejskøer, grundet folk arbejdede hjemmefra, virkelig lettede trafikken og  gjorde at man kom tidligere til og fra arbejde. Det er skønt for alle at spare tid på kørsel.

Dette må også give bonus på klima regnskabet.

Tags


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *