Tidlig pension

Udgivet

i

Jeg blev matematisk student i 1994 fra Haslev gymnasium i en alder af 20 år. Så det her blogindlæg handler ikke så meget om mine pensions muligheder, men om nogle af mine gamle og nuværende kollegers muligheder. I september 1994 blev jeg tilbudt arbejde som flyttemand i København på Østerbro, som jeg sagde ja tak til. Jeg blev så hængende i branchen i 12 år. Det var et fysisk hårdt arbejde, med en del slid på kroppen. Men som regel var det faktisk også meget sjovt. Man kom mange forskellige steder hen, mødte mange forskellige mmennesker. Ofte stod den på firmaflytninger i weekenden, og igen havde det en omkostning på kroppen. I de år så jeg flere kolleger døje med ryg og knæproblemer allerede i en ung alder, og flere med klippekort til kiropraktor.

I mit nuværende job (2006- nu) har jeg også kolleger/ tidligere kolleger der døjer med slidte led , og som må spise smertestillende for at komme igennem arbejdsdagen. Jeg har en kollega der er gammel stillads mand , og som har fået gjort noget af ryggen stiv grundet slid . Han håber på at han om et par år, når han har alderen til det, kan få lov til at trække sig tilbage på tidlig pension, arnepension for han mener den er lavet til sådan nogen som ham, men er det ikke også rimeligt nok, at man når man har været x antal år på arbejdsmarkedet, kan få lov til at trække sig tilbage, inden kroppen er helt slidt op…

Jeg må indrømme at jeg ser rødt når jeg hører folketingspolitikere ( parti underordnet) udtale sig om at vi ikke kan sende raske mennesker på tidlig pension.

1: De kommer aldrig til at være i nærheden af så mange år på arbejdsmarkedet

2: De kommer aldrig til at leve for en arnepension

3: De kommer aldrig til at mærke på egen krop, hvordan det er at være slidt ned

Skal vi ikke lige blive enige om, at forudsætningerne for hvornår vi kan gå på pension, ikke er de samme. Folketingspolitikere kan gå på pension fra folketinget allerede som 60 årige, hvis de vel og mærke har siddet i folketinget før 2017. For at komme i betragtning til arnepension skal man det år man bliver 61 år, have været på arbejdsmarkarkedet i 42-44 år for at kunne trække sig 1-3 år tidligere. Politikere har som ofte en middel lang eller lang uddannelse, inden de kommer ud på arbejdsmarkedet eller direkte i folketinget. Så det vil sige at de har muligheden for at trække sig tilbage efter kun måske 35 år på arbejdsmarkedet.

Arnepensionen var i 2021, 13740 kr hvori der ville være modregning såfremt man har anden pension, så jeg tror ikke det er en mulighed man vælger, fordi man synes det er sjovt, men fordi man fysisk er slidt op.

Jeg håber for mine kolleger gamle som nye, at der vil blive ved med at være en mulighed for at trække sig tilbage, imens der stadig er lidt funktionel krop tilbage, inden man er helt slidt op, og man faktisk kan få lov til at nyde sit otium. I virkeligheden er det nok meget godt, at man ikke har de valgmuligheder, som man har med sine kæledyr, og vælge humanitær aflivning. Så kan det godt være der var nogle der har slidt hele livet der ville vælge den løsning. Det var blot en tanke…..

Tags


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *