Gør noget NU!

Det er skræmmende at støde på kolleger i hverdagen, som ikke aner hvad fagbevægelsen gør for dem. Den generelle udmelding er typisk: “Jamen jeg har da aldrig brugt fagforeningen” og “fagforeningen har da aldrig hjulpet mig”…

I en tid hvor arbejdsløsheden er høj, er det da lige netop NU vi har brug for solidaritet, fællesskab og sammenhold blandt det arbejdende folk.

Da jeg var 18 år blev jeg fyret på kontrakt, efter 1,5 års læretid, som tømrerlærling. Det kom meget bag på mig at en virksomhed kunne fyre en lærling, så derfor kontaktede jeg den lokale TIB-afdeling (Træ-Industri-Byg, nu 3f). Man kunne godt fyre en lærling, men det var absolut ikke noget fagforeningen brød sig særligt meget om. Så derfor trak den faglige sekretær i arbejdstøjet, og sørgede for jeg fik min berettiget løn, betalt af lønmodtagernes garantifond, i 5 måneder, mens virksomheden var i gang med at afvikle sig selv. Derudover sørgede fagforeningen også for, at jeg fik en erstatning for kontraktbrud på 9500 kr. Jeg tør slet ikke tænke på hvad udslaget havde været, hvis ikke jeg havde fagforeningen i ryggen…

Derfor piner det mig når mine kolleger, slet ikke kan se fordelen ved at spytte i fællesskabs-kassen, for at sikre vores gode løn og arbejdsvilkår. Det piner mig at fagbevægelsen, de sidste 10 år har set passivt til, mens de gule fagforretninger har torpederet og indfiltreret det danske arbejdsmarked med deres propaganda og misforståelse af hvad en rigtig fagforening er. Det piner mig at arbejderen ikke ønsker at engagere sig mere for de rettigheder fagforeningen har opbygget de sidste 100 år…..

Jeg håber ikke at det arbejdende folk (inklusiv mig selv) skal havne i fuldkommen ragnarok, med uorganiseret udenlandske “fagforeninger”, hvis eneste formål er at underbyde hinanden.

Jeg er 28 år, og har 2 børn, en på fire år og en på 1 år. For mig er den største udfordring, at mine børn kan få ligeså gode løn og arbejdsvilkår som jeg har, uanset hvilken uddannelse de vælger. Hvis ikke der er nogen som gør noget NU, er det måske forsent om ganske kort tid!