Hvorfor faglig meningsdanner?

Det danske arbejdsmarked bliver ofte diskuteret i den offentlige debat. Problemet er bare, at det ikke er arbejderne selv der udtaler sig.

Hver eneste gang der bliver snakket om arbejdsmarkedet i diverse medier, er det altid akademikerne der udtaler sig! Jeg forstår bare ikke, at de kan udtale sig om, hvordan det danske arbejdsmarked fungerer – når de ikke engang selv har prøvet at være der!

Jeg kan jo heller ikke udtale mig om, hvordan det er at være akademiker.

Hvordan kan akademikerne vide, hvilke arbejdsforhold en tømrer eller SOSU-assistent har?  Det eneste svar på det spørgsmål er: Det kan de IKKE – de kan kun gætte sig til det! Jeg kan jo heller ikke som pædagogisk assistent, udtale mig om, hvordan det er at være akademiker.
Og lige netop derfor er det vigtigt for mig, at være faglig meningsdanner.

Der er også brug for dig – sammen står vi stærkere.

Det er vigtig, at vi som “hverdagens eksperter” også blander os i den offentlige debat, så vi kan fortælle resten af befolkningen – og ikke mindst politikerne – hvordan det rent faktisk foregår på det danske arbejdsmarked!

Jeg og 19 andre er netop nu, i fuld gang med at blive endnu bedre til at blande os i den offentlige debat – så hverdagens eksperter også kan blive hørt!

 

Men der er også brug for DIG – sammen står vi stærkere!