Støt op om fællesskabet.

Uden fællesskabet overlever fagforeningen ikke / uden fagforeningen overlever velfærdssamfundet ikke.

 

Det er meget svært som formand for en faglig klub at mærke styrken af fællesskabet når man ser så få kollegaer komme og støtte op om vores alle sammen klub.

Efter utalige gange nu hvor jeg møder op til klubmøde i vores kantine hvor der til dagligt sidder 150 smede, maskinarbejder osv. gør det ondt at se at der næsten kun er tomme stole.

Det virker mere og mere som om folk bare tror at tingene kommer af sig selv og at man ikke bliver nød til selv at gøre noget. Folk er begyndt at tro at det er nok at tillidsfolkene gør noget. Det er den slags holdninger der gør at vi har det så svært. Bare se her da der blev afgivet dom i vejlegårds sagen. Der skulle have været sort af mennesker og en flot rød himmel af alle de røde faner, som kunne være med til at fejre den store dag det blev da vi vandt, men nej det er som om folk bange er for at komme ud af busken.

Det nytter ikke at sidde hjemme i sofaerne og sige at man syntes det samme som dem der står ude i regnen, våde og kolde mens de kæmper for fællesskabet. Vågn op siger jeg bare, hvis vi ikke vågner op så bliver det et mareridt at leve, for så står den på tyske lønninger og daglejre modellen hvor man kan få at vide dag til dag om der er arbejde til en.