Udvanding af fagligheden!

Riget fattes penge…det i sig selv er ikke nogen nyhed. Men når man begynder helt bevist at lappe hulerne rundt om i den offentlige sektor med alt fra folk i løntilskud til frivillige, så bliver jeg forvirret, mest af alt fordi man fra netop den offentlige sektor har været ude og slå på store tromme om hvor vigtig det er at bevare fagligheden.

Jeg finder det meget udfordrende at man med den ene hånd siger at fagligheden skal være i højsædet, mens man med den anden hånd er i fuld gang med at skære igennem benet. for så at vælge at forsøge at stoppe blødningen med frivillige .

Jeg har på ingen måder noget i mod at der er frivillige, de frivillige løfter mange og vigtige opgaver i vores samfund, i alt fra sportsklubberne, spejderbevægelsen til Røde kors, og der kan med sikkerhed nævnes mange mange andre steder de gør rigtig stor gavn, men det må ALDRIG gå hen og blive et konkurrenceelement i forhold til det faglige dygtige uddannet personale rundt om i vores kommuner.

Jeg bliver stærkt bekymret når man begynder rundt om i kommunerne direkte at skrive det ind i deres politik, som om det skulle retfærdiggøre noget som helst. Deres argumentation er typisk det samme som jeg indleder med, at de mangler penge. jeg er nok også bekymret for at man på længere sigt vil ligge mere og flere opgaver over til de frivillige, for når kattelemmen  først står på klem, så er der desværre ikke lang til at sparke hele døren ind. min afsluttende bemærkning er nok bare at jeg frygter en udvanding af fagligheden hvis man bevist åbner op for brugen af frivillige indenfor den offentlige sektor.