Ingen kvaler, de fattige betaler! – Danske Bank.

Mit forhold til Danske bank har altid været lidt anstrengt, mine forældre har siden før min tid haft den som bank og altid modtaget god og personlig service og jeg selv med da jeg havde den som min egen første bank, men mest fordi der i den lille by ved navn Nibe ikke var det helt store udvalg af banker. På den anden side er Danske Bank i mit hoved blevet en bærende søjle i et palads bygget af grådighed på et fundament af ofre af kapitalismens værste og mest selvdestruktive luner.
De spillede banko med landets økonomi og lavede lukrative aftaler på andres bekostning og var med til at blæse til en boble af meningsløst over forbrug, og som vi alle ved med bobler så sprænger de til sidst, og denne boble var ingen undtagelse.
Men selv ramt af krisen præsterede banken stadig at hive overskud hjem og det blev kun større og større, så i en tid hvor stadig flere og flere står over for arbejdsløshed og os arbejdere har været modne med løn tilbageholdenhed så kan vi se at lønnen på direktør gangen i danske bank går op i beløb som os der skriver på denne side kun kan drømme om at komme til at tjene.

Men mens de rige direktører har travlt med at lave verdenen til deres legeplads på bekostning af dem er deres kunder der mest fattige og mest låst fast, hvor er vores stemme i Danske Bank? Hvor er vores folkevalgte som har en reel mulig for at blande sig?
Danske Bank har selv forslået at det stats lån man har bevilliget Danske Bank konverteres til aktiekapital, hvilket reelt set vil betyde at omkring 40% af Danske Banks aktier vil blive stats ejet.
Så vores folkevalgte har en reel mulighed for at blande sig, at kæmpe en kamp for manden her i samfundet som nu for alvor har brug for det.

Men de gør det ikke.

Når sådan en stor magnat i den danske Finansverden som Eivind Kolding siger ”undskyld” så klinger det ikke kun hult men giver genlyd i vores lettere ”handlingslammet” regeringen som bare sidder på sidelinjen og kigger på dette som startede som en finansiel krise men nu har udviklet sig til en reguler økonomisk voldtægt af den danske arbejder klasse.