Et blåt mærke er vel et blåt mærke!

Jeg har nu arbejdet på et plejehjem i 3 år og når man arbejder på et plejehjem arbejder man også med borgerer der har sygdommen demens. Og nu og da sker det at man bliver slået, kradset, spyttet på og måske endda bidt eller kaldt grimme ting. Det er en del af mit arbejde og heldigvis har vi mange værktøjer til at undgå at det går så galt.

Men jeg har kolleger som har været sygemeldt med diverse psykiske problemer, jeg siger ikke det hele handler om fysisk eller verbal vold fra borgerne. Men det jeg ikke forstår, er at arbejdsskadestyrelsen så udtaler at skader påført af en borger med demens ikke betyder, lige så meget som en person der er psykisk helt sig selv. Det vil sige at jeg har mindre ret til at få det dårligt pga. vold fra en dement? eller hvis en dement mand eller kvinde befamler mig, er det så ikke sexchikane?

Jeg og mine kolleger gør et godt stykke arbejde, og jeg synes ikke det er ok at vold klassificeres efter hvem der påfører det, selve handlingen burde være nok til at klassificerer volden. Derudover er der et aspekt jeg tror arbejdsskadestyrelsen har glemt. når man arbejder på et plejehjem, kan man ikke altid vælge om man skal ind til hr. Jensen, der er slår, eller hr. Rasmussen man har en god snak med, det vil sige at en person der blev slået om mandagen kan risikere at hun også bliver slået om tirsdagen osv. det vil sige at volden kan være sket over en lang periode og så til sidst bryder man altså sammen.

Vold laver mén lige meget hvem der udfører det, det er måske nemmere at holde ud i længerer tid hvis man siger til sig selv at de ikke gør det fordi de vil være onde, men det samme gør en kvinde der bliver slået af hendes partner eller mand for dens sags skyld.

 

læs også hvad FOAs formand mener på linket nedenunder:

http://www.foa.dk/Forbund/Presse?newsid=%7B1B8016B1-890C-4DC4-9968-DD5C4E18E16A%7D#.UP-ZNdqcj3g.facebook