Påtvunget uddannelse er ikke vejen frem

Venstres gruppeformand, Kristian Jensen mener at unge skal tvinges ud i uddannelse. Jeg mener ikke at påtvunget uddannelse er løsningen.

I en artikel i Politiken d. 3. februar siger Kristian Jensen, at hvis man tvinger unge kontanthjælpsmodtagere i uddannelse, vil en tredjedel af dem nå at finde et job selv. Ja, det er da klart, de føler sig jo presset til at sige ja til et job, hvor de kun får 80 kr. i timen, i stedet for at tage en irrelevant uddannelse.

Jeg vil give Kristian Jensen ret i én ting; selvfølgelig skal det betale sig at have et arbejde. Men at tvinge unge på overførselsindkomster til at uddanne sig til et arbejdsmarked, hvor der ingen jobs er at få – dét er en uholdbar løsning.

For et år siden blev jeg færdig med min uddannelse som Pædagogisk Assistent. En uddannelse jeg har taget, fordi jeg brænder for faget. Jeg har gået ledig nu i sammenlagt 11 måneder, og jeg er bestemt ikke den eneste, der ikke kan finde et job som nyuddannet – det gælder ikke kun min egen faggruppe. Jeg forstår ikke, hvordan endnu flere nyuddannede arbejdsløse skulle mindske antallet af unge på overførselsindkomster?

Jeg har et spørgsmål til dig, Kristian Jensen – Ville du selv arbejde til 80 kr. i timen? Ville du presse din søn til at tage en uddannelse på trods af, at der venter et dødt arbejdsmarked forude?