Arbejdsløshed er en udfordring for psyken

Jeg er arbejdsløs, og har været det i sammenlagt 333 dage. Hver uge sender jeg rigtig mange ansøgninger – både opslået og uopfordret. Hver gang jeg skriver en ansøgning, er det med frygten for endnu et afslag samt for at føle mig som en fiasko.

Det er en rigtig stor udfordring for min psyke at være arbejdsløs. Hver morgen står jeg op med en følelse af, at jeg lige så godt kunne være blevet i sengen – det eneste jeg har at stå op til, er frygten for endnu et afslag.

Investér dog!

Jeg forstår ikke, hvorfor vi skal gå og stresse os selv, når kommunerne rent faktisk har råd til at ansætte os? I 2011 brugte kommunerne 5,7 mia. kroner mindre end budgetteret, og det er kun på service – det svarer til, at de kan udbetale løn til omkring 10.000 personer. Jeg synes det tal er ALT for højt, når arbejdsløsheden er så stor.

Jeg håber inderligt, at kommunerne er blevet mere fornuftige i 2013, og tør investere pengene, i stedet for bare at holde fast på pengene.

 

Jeg har gjort min pligt, og taget en uddannelse – hvorfor må jeg så ikke kræve min ret til et arbejde?