Er arbejdet for hårdt eller ???

Er arbejdet for hårdt eller ???

 

Hvad er der galt? Jeg undrer mig over at jeg dagligt møder kollegaer på min arbejdsplads som siger. – Jeg skal ikke være gulv sygeplejerske hele mit arbejdsliv!

Der går ikke mange år i faget på en medicinsk afdeling, før der skal ske en udvikling i retning af, at man vil væk fra patienterne.

Er det så fordi det er for hårdt, at arbejde på en medicinsk afdeling. Er der ikke nok prestige i at være sygeplejerske på gulvet eller hvad er det??

Jeg er uddannet som social og sundhedsassistent og uddannet til at arbejde i det nære patientrelateret arbejde, såsom grundlæggende sygepleje. Det er sygeplejerskerne også, men på min afdeling er der dobbelt så mange sygeplejerske, bare ingen med over 10 års erfaring og så stadig have den samme funktion, altså være i det nære patientrelateret arbejde. Jeg har mange kollegaer fra egen faggruppe som har fra 15 til 35 års erfaring i samme speciale. Og som stadig knokler ude hos patienterne på gulvet hver evig eneste dag.

Jeg er rigtig ked af den udvikling som sker indenfor sygepleje faget. For vi har brug for de dygtige sygeplejersker ude hos patienterne. Vi har et rigtig godt tværfagligt samarbejde, når vi alle har erfaring indenfor specialet. Og man bliver altså først rigtig dygtig efter en fire til fem år, indenfor samme speciale.

Jeg kan ikke helt forstå alle de sygeplejersker som alle sidder på kontoret og laver kvalitets planer for vores pleje osv. osv., for der er ingen som kan opretholde standarden, da man ikke kan overskue alle udenoms tingene før man har patienterne godt inde på livet og kan prioritere i sine arbejdsopgaver!

Det ude hos patienterne det er fedt at være. Det er der du kan gøre en forskel og det er der tingene sker. Det er der du kan bruge dine kompetencer. Jeg mener dog, at vi har alt for meget at se til, men det kunne måske løses hvis der ikke var så mange på kontoret og flere ude på gulvet.

Her er det jo så, at man måske må slippe tøjlerne lidt i forhold til kvalitetskravene. På sigt er det rigtig godt at man som patient kan kræve, en hvis standard, indenfor behandlingen. Det vil bare først fungere, når man kan de grundlæggende opgaver først.

Jeg håber så inderligt, at der ikke skal oprettes flere kliniske specielist stillinger. Så de dygtige kan blive hos patienterne hvor vi gør nytte og bør bruge vores faglighed.