Kommunerne diskriminerer gravide elever

D. 8. april 2014 havde jeg denne faglige kommentar i Arbejderen. Men på trods af, at det er 8 måneder siden, er det stadig et stort problem! 

 

Gravide elever skal have ret til at vende tilbage til og færdiggøre deres uddannelse efter endt barsel – som alle andre kvinder ansat i kommunerne.

Kommunernes Landsforening mener ikke, at kommunale elever har ret til at få forlænget deres uddannelsesaftale, hvis de bliver gravide. Hvis ikke det er diskriminerende, så ved jeg ikke, hvad det er.

Det er en kvindes ret at blive gravid – det er ikke noget, man skal straffes for.

Vi er i årevis blevet tudet ørerne fulde med den påstand, at vi føder for få børn i Danmark – faktisk har vi det laveste fødselstal i Danmark i 27 år!
Men kommunerne gør ikke ligefrem selv en indsats – de spænder snarere ben for de unge kvinder, som bliver gravide under deres uddannelse.

Hvis en elev i kommunen bliver gravid, kan hun ikke få forlænget sin uddannelsesaftale. Det betyder, at hun ikke kan vende tilbage til et planlagt uddannelsesforløb. Det efterlader de barslende i en meget usikker situation, fordi de ikke ved, hvornår de kan vende tilbage og færdiggøre deres uddannelse – og om de overhovedet kan få lov.

KØBT ELLER SOLGT?
Der bliver først taget stilling til, om den gravide kan vende tilbage, når hendes barsel er slut. Eleven skal derfor gå under hele sin barsel, uden at vide om hun er købt eller solgt – og det, mener jeg ikke, er okay!

Selvfølgelig skal unge kvinder så vidt muligt planlægge deres graviditet efter deres uddannelse, og det gør de fleste da også. Men hvad så hvis man alligevel bliver gravid? Skal man så få foretaget en abort, fordi kommunen ikke tager ansvar?

I Brøndby Kommune har borgmester Ib Terp sørget for, at eleverne har ordentlige rettigheder. Her kan de nemlig godt få lov til at vende tilbage, når de er færdige på barsel.

Ib Terp har udtalt, at det maksimalt kommer til at koste 300.000 kr., hvis ALLE kvindelige elever i kommunen går på barsel. Først og fremmest er det vel yderst sjældent, at alle kvindelige elever går på barsel inden for det samme år – men 300.000 kr. er vel helt ærligt ikke det, der vælter budgettet i kommunen?

DEN BILLIGE LØSNING BLIVER DYR
Faktisk kan det, som lader til at være den billige løsning, hurtigt blive den dyre løsning. Hvis eleverne ikke kan vende tilbage til uddannelsen, står de uden en færdiggjort uddannelse. Det stiller dem dårligt, når de skal ud og søge job, hvilket i sidste ende vil ende med, at de gravide elever ender på kontanthjælp. Og så skal kommunen alligevel have penge op af lommen!

Heldigvis er der flere og flere kommuner, som har sikret rettighederne til deres elever – men det er langt fra alle.

Jeg håber virkelig, at kommunalpolitikerne i hele landet får øjnene op for problemet. Det kan ikke være rigtigt, at eleverne i kommunerne ikke bliver behandlet ordentligt. Jeg synes, de skal behandles på lige fod med alle andre ansatte i kommunen. De skal have deres løn under barsel, og vende tilbage i samme funktion, når deres barsel er slut.

KL SKAL TAGE ANSVAR
Jeg mener, at KL skal tage mere ansvar i de her sager. De skal sikre, at ALLE kommuner har ordentlige rettigheder for deres elever. De skal sikre, at eleverne ikke skal leve i frygt og usikkerhed. De skal sikre, at eleverne kan få forlænget deres uddannelsesaftaler, hvis de bliver gravide.

Det er en kvindes ret at blive gravid – det er ikke noget, man skal straffes for!