Der skal kun være uddannet personale i institutionerne

Der skal kun være uddannet personale i institutionerne

 

Jeg er uddannet pædagogisk assistent og har under uddannelsesforløbet været i praktik i en børnehave.  En ganske almindelig hverdag besluttede jeg mig for at bruge min faglige viden til at lave en aktivitet for børnene, som havde til formål at de skulle lære at udtrykke sig ved at sætte billeder på det de følte og tænkte. Jeg kaldte børnene indenfor, og fortalte dem at de skulle høre en sang med Rasmus Seebach, og tegne det de tænkte på. Børnene satte sig til rette med tusser og farveblyanter, og jeg satte gang i musikken. Der var ro på stuen, og alle børnene tegnede løs. Da sangen var forbi og de havde tegnet færdig, snakkede vi om hvordan det var at tegne og derefter skulle tegningerne op at hænge. Jeg kiggede på tegningerne, og kunne se at en af drengene som er 4 år gammel, havde tegnet en lille dreng i et fængsel, på en øde ø.

Fordi jeg er pædagogisk uddannet, så ved jeg at det er et faresignal at den lille dreng tegner en dreng i et fængsel (efter en samtale med drengen, fortalte han at det var ham selv i et fængsel) men en pædagogmedhjælper er ikke uddannet til at se eksempelvis disse faresignaler. Da jeg havde set tegningen, og set faresignalet, snakkede jeg med en fast pædagog på stuen om det og hun mente også at det var et faresignal og det skulle derfor dokumenteres og indberettes, og det endte med at vi opdagede at drengen ikke havde det godt, og vi kunne derfor bedre hjælpe drengen efterfølgende. Derfor mener jeg, at der udelukkende bør være uddannet personale i arbejdet med mennesker, hvad enten det er børn eller voksne/ældre – Fordi vi er uddannede til at hjælpe mennesker så hensigtsmæssigt som muligt.

Randers kommune har mulighed for at gå først i kampen, om at sikre mest muligt kvalitet hos de ansatte i daginstitutioner, såvel som døgninstitutioner i Randers. Man kan sikre rigtig meget kvalitet i arbejdet med mennesker, hvis man sikre sig at der udelukkende er uddannet personale på arbejde når det handler om mennesker. Børn har krav på at blive taget hånd om på mest hensigtsmæssige måde, og det mener jeg i øvrigt også at de pårørende til børnene såvel som til de unge og de ældre har.