Claus Hjort Frederiksen – Du skylder en undskyldning!

Jeg er social- og sundhedsassistent og hver dag står jeg op, og går på arbejde på et af landets mange plejehjem. Det er på trods af en lav løn, mangel på anerkendelse og en masse dårlige overskrifter om mit fag i avisen. Historier der kun er fortalt fra én side, og hvor vi ingen mulighed har for at forsvare os, på grund af vores tavshedspligt. Alligevel er jeg stolt og glad for mit arbejde.

Men i torsdags, da den tidligere finansminister, og dermed tidligere chef for alle offentlige ansatte, der af mange vurderes til at genindtage Finansministeriet ved en borgerlig valgsejr, Claus Hjort Frederiksen, sagde i Debatten på DR2, at hjemmehjælpere mangler faglig stolthed – der fik jeg sgu nok!

Tænk at en mand i den position vil udstille en hel faggruppe på grund af enkeltsager. Det vidner mere om inkompetence fra hans side end fra vores.  

Claus Hjort Frederiksens eksempel handler om en mand, som har ligget død i sin lejlighed i 2 dage, imens der har været personale for at stille mad til ham. Claus Hjort Frederiksen hævder i hans eksempel, at det er hjemmeplejen. Men det langt fra sikkert, mange steder er det et privat firma, der har chauffører til at uddele maden, fordi det er udliciteret fra kommunen – udliciteringer Claus Hjort Frederiksen og hans parti har været bannerførere for. Alligevel er det vores faggruppe han hænger ud.

Jeg bliver vred over, at en toppolitiker på hans niveau lader sig påvirke så voldsomt af en enkeltsag, at han kan få sig selv til at sige, at vi, der arbejder i ældreplejen, mangler faglig stolthed. Det gør vi på ingen måde – mine kollegaer og jeg har vores faglighed på plads. Det eneste vi mangler er tid og ressourcer.

Hver dag løber vi hurtigere for at få ender til at nå sammen, hver dag kæmper vi med prioriteringer imellem mærkelige skemaer der skal udfyldes, medicin der skal ophældes, fru Jensen der grundet demens har brug for, en at holde i hånden for at kunne finde ro og hr. Sørensen, hvis ble er fyldt. Hver dag er det en hård prioritering der skal gå op. Men vi forsøger efter bedste evne.

Takken for det hele er åbenbart, at Claus Hjort Frederiksen siger vi mangler faglig stolthed. Jeg mener, det mindste han kan gøre for os, der gør en indsats hver eneste dag for at give vores ældre medborgere en værdig alderdom, er da at sige tak – ikke at svine os til.

Claus Hjort – du skylder en undskyldning!