Vi skal ikke stjæle hinandens jobs, men skabe samspil på tværs af fag

Der skal skabes samspil mellem akademikere og kontorassistenter, så vi får udnyttet de forskellige styrker og kompetencer.

Det er en helt almindelig arbejdsdag. En forsker dukker op på kontoret og ønsker at høre om mulighederne for at søge midler til et nyt forskningsprojekt. Min første tanke er: Dette kan jeg ikke hjælpe dig med, jeg har ikke de rette kompetencer eller forudsætninger til det. Jeg er nemlig kontorassistent og er god til at administrere projekter, når de er kommet i hus. Straks sender jeg personen videre til vores forskningsrådgiver.

Projektet er i hus og nu starter alt det administrative. Jeg er meget detaljeorienteret, hvilket er en stærk egenskab, når jeg primært arbejder med de økonomiske aspekter på forskningsprojekterne. Jeg er god til at have mange bolde i luften, mens jeg stadig evner at bevare overblikket. I en travl hverdag med mange forskellige opgaver er dette en stor styrke.

Mine kollegaer og jeg oplever, at der ansættes akademikere i almindelige kontorjobs, eller man ligger flere almindelige administrative opgaver over til akademikerne. Det synes jeg er forkert!

Jeg mener at en afdeling, som består af både akademikere og kontorassistenter er meget stærke. Når man har en blanding af disse faggrupper, kan man sparre med hinanden og udnytte de forskellige kompetencer, vi hver især har.

I Danmark har vi har en masse forskellige uddannelser og der er brug for os alle. Vi skal droppe konflikten i mellem uddannelserne og i stedet for fokusere på samarbejdet imellem faggrupperne. Dette gælder ikke kun indenfor kontorfaget, men også alle andre fag.

Hvis vi alle tænker på samarbejde fremfor konflikter, kan vi sammen gøre Danmark stærkere.