Hvornår bliver arbejderen forgyldt?

Jeg er vred og ked af, at direktørerne i Danmark har fået en gennemsnitlig lønstigning på 15-20 procent de sidste 5 år. Hvornår bliver det os almindelige lønmodtagers tur?

Vi har de sidste 10 år, nærmest haft lønstop, mod vi gengæld fik mere efteruddannelse. Os der søger for, at vores medborgere kan køre sikkert på vejen, os der passer jeres børn, og os der passer på demente Inge. Os der holder hele samfundet i gang, vi bliver ikke forgyldt. Vi bliver ikke belønnet for det hårde arbejde, vi levere hver dag.

Jeg oplever ofte i min hverdag, at mange af mine kollegaer ikke tid til at efteruddanne sig. De har simpelthen alt for travlt. På sygehusene har de skiftet deres træsko ud med kondisko, og de bliver tyndslidt. Og dem der ikke er sygemeldt med stress, er på kanten til, selv at blive sygemeldt af stress. Dem jeg snakker med siger, at de ikke ved hvad de skal gøre. Der er sågar en sygeplejerske jeg kender, der sagde, at hvis der ikke snart bliver flere på hendes afdeling, så bliver hun nød til at sige fra og sige op, inden hun bliver helt udkørt.

Jeg forstår ikke hvordan ledelsen og topfolk kan blive belønnet med lønstigninger på 15-20 procent, når der mangler så mange varme hænder på gulvet – dem der rent faktisk udfører det borgernære job. Brug dog penge på flere varme hænder. Eller giv dem til de lavest lønnede, så de har råd til at holde fri og kan stresse af.

Jeg synes, at mine kollegaer, mine medborgere har ret til ikke at gå ned med stress. Og det er ledelsen der har ansvaret for, at dette ikke sker. Jeg mener faktisk, at hvis en af mine kollegaer går ned med stress, er det lederen der har ansvaret og skylden, ikke min kollega. Hvis lederen er så meget mere værd, burde sygefraværet, trivslen og arbejdsmiljøet også være i top, og der er ikke tilfældet på mange offentlige institutioner.

Så næste gang man planlægger en lønfest for ledelsen, kan man så ikke kigge lidt på de mennesker der hver dag kæmper for, at få deres hverdag til at hænge sammen? Og sikre, at lønnen går til dem med det nære borgeransvar. Vi skal belønne dem der skaber vores allesammens velfærdssamfund.