Skattelettelser og min bare……..

Er den blå regeringen gået i sort? Jeg forstår simpelthen ikke deres udspil om skattelettelser. Altså udover, at skattelettelserne er ulig fordelt, hvor man igen forgylder dem der har mest og glemmer dem der har mindst. Mens de giver med den ene hånd – tager med den anden og hvad for vi ud af det? Besparelse, på besparelse, som absolut kommer ingen til gode.

Ta´ nu f.eks. erhvervsskolerne, her vil regeringen igen spare to procent. Det to procent, der igen kommer oven i de to procent, der allerede er sparet i de andre år. Det er fuldstændigt absurd, i en tid hvor virksomhederne skriger på kvalificeret arbejdskraft. Det gælder både industrien og byggeriet. Hvad hjælper det, at give folk flere penge mellem hænderne, så de kan købe nye store biler, hvis vi ikke kan uddanne nogle mekanikker, som kan servicere dem? Hvad hjælper det, at vi giver folk flere penge mellem hænderne, så de kan renovere og bygge deres nye huse, hvis vi ikke kan uddanne de håndværkere, der skal bruges hertil. Allerede nu, er der mangle på kvalificeret arbejdskraft.

Et af de andre steder, hvor regeringen har varslet besparelser, er på DSB. Der er lagt op til, at DSB skal spare et trecifret millionbeløb over de kommende år. Det er helt hen i hegnet, i en tid hvor vi burde få flere til, at gøre brug af offentlig transport. Vores vejnet er så presset, pga. den øget mængde af biler, som man i øvrigt vil sætte afgiften ned på. Vi burde i stedet investere i DSB og den kollektive trafik, så den blev endnu bedre og mere attraktiv. Det ville også gavne miljøet.

Et tredje sted, hvor regeringen har ytret sit ønske om besparelser, er på Arbejdstilsynet. Hvilket bekymre mig meget! Arbejdstilsynet ligger i forvejen fladt ned og så vil man endnu en gang skære i deres bevillinger. Der er pt. en høj beskæftigelse og den ser ud til at fortsætte, så langt som øjet rækker. Det hænger ikke sammen med nedskæringer i Arbejdstilsynet. Udover det, er vi blevet påkrævet at arbejde længere, hurtigere og mere effektiv. Vi arbejder faktisk så meget, at vi bliver syge af det.

Det er bare nogle af regeringens udspil, for at de kan få finansieret deres skattelettelser. Men alfa omega er bare, at regerings skattelettelser er ikke en gave til folket. Nej, men der imod er det en forringelse af vores velfærd.

Så glem skattelettelserne og lad os i stedet investere pengene! Vi skal investere i uddannelse, så vi kan få kvalificeret arbejdskraft, vi har nemlig brug for flere dygtige hænder. Ligesom vi har brug for en endnu bedre togdrift, så vi kan få tog til tiden. Men vigtigst af alt, så skal vi sikre et godt arbejdsmiljø, så vi kan gå sikkert på arbejde og ikke være bekymret for, at komme til skade, blive syge eller nedslidt før tid.

 

Carsten Espersen.