Stress ér en arbejdsskade

Hvis man ikke selv har haft stress, kender man en der har. Det er den verden, som vi alle sammen lever i.

Mere end nogensinde før, bliver os arbejdstagere ramt af stress. Og arbejdet er i de fleste tilfælde grunden; pga. konstante effektiviseringer, afbureaukratiseringer, omprioriteringer, og et konstant stigende pres på arbejdet.

Arbejdet fylder meget i vores liv, det er jo også der vi tilbringer en tredjedel af vores hverdag. Men kan det være rigtigt, at vi skal betale med vores helbred, når vi tjekker ind på arbejdspladsen? Kan det være rigtigt, at prisen for at have en lønseddel, der tjekker ind i e-Boks hver måned, er vores helbred? Mit svar er nej. Men det er ikke alles holdning.

Man kan sige, at det er svært at finde nogen, der direkte er fortaler for stress, men alligevel er der nogen, der mener, at det åbenbart ikke er arbejdsgiverens skyld, når stressen indtræffer. Og det er det jo som udgangspunkt heller ikke. Medmindre det er.

Jeg vil ikke sagsbehandle på den her blog, men alligevel mener jeg, at vi som samfund bør tage ansvar og sikre, at den folkesygdom som vi alle kender, bliver anerkendt som en arbejdsskade, hvis sygdommen indtræffer på baggrund af arbejdet.

Så kære arbejdsskadestyrelse, lad os nu få anerkendt den arbejdsskade.