Betal frokosten eller konsekvenser for borgerne.

Vil vi fortsat have et velfærdsdanmark og et offentligt system, hvor medarbejderne på få sekunder, kan rykke ud og hjælpe borgerne, så er KL -Kommunernes Landsforening, nød til fortsat at betale vores frokostpauser.

Jeg er på arbejde. Min formiddag har været kaotisk, med besøg der nærmest har ligget oven i hinanden og nødkaldet har ringet flere gange. Da jeg når frokostpausen kan jeg med det samme se at jeg bliver nød til at bruge tiden foran computeren. så med leverpostejsmaden i hånden sætter jeg mig for at bestille medicin til borgerne.

Nødkaldet ringer igen. Fru Nielsen er faldet. Jeg gennemgår i hovedet hvad vi skal have med for at hjælpe hende op på benene igen. Jeg ringer til min kollega som er på vej ind for at holde frokostpause. Vi kører sammen over til Fru Nielsen som ligger på gulvet mellem køkkenet og stuen. Hun er meget ivrig i at komme op på benene igen, men samtidig klager hun over stærke smerter i hofte og ben. Hun har brækket lårbenet og skal på sygehuset.

KL mener, at vi selv skal betale for vores frokostpause, og det krav stillede de også ved de sidste overenskomstforhandlinger. Da jeg sidder i min bil og skal til at køre hjem, kan jeg mærke, jeg bliver nødt til at sidde et øjeblik, før jeg kan sætte nøglen i tændingen. Jeg er træt, vred og frustreret på én gang:

Havde KL fået kravet igennem sidste gang, at jeg selv skulle betale min frokostpause, så ville jeg havde haft retten til at forlade arbejdspladsen og ikke stå til rådighed. Jeg havde måske været ude at købe frokost eller bare ikke haft nødkaldet på mig da Fru Nielsen kaldte.

Jeg kan slet ikke bære tanken om at hun så ville have ligget på gulvet med brækket lårben i en halv time, uden at have fået den hjælp, hun akut havde behov for.

Tanken er uudholdelig og kvalmende. Er det virkelig det KL vil tilbyde vores borgere? Jeg synes det er skammeligt at KL holder så fast og hårdnakket på at os offentlige ansatte selv skal betale vores frokost og lade borgerne i stikken.

Jeg mener at vi skal bevare den betalte frokostpause, fordi det vil få konsekvenser for borgerne, hvis vi ikke er på arbejdspladsen.