De grådige offentligt ansatte?

 

Det har været en hård nattevagt. Turen hjem til københavn føles uendelig lang. Den føles mest af alt, som når man har været i byen, og er på vej hjem. Vagten har været hård, og der har ikke været meget tid til pause. Hukommelsen er svækket, og benene sejler. Selvom jeg holder af at arbejde om natten, så er nattevagterne hårde og de tærer på mig.

Jeg skal hjem til min kæreste som også har været på nattevagt. Hun er sygeplejerske.
Jeg kommer hjem før hun gør. Jeg åbner døren til lejligheden og kigger på uret. Klokken er over 8. Hun har overarbejde. Det har jeg oplevet at hun har haft mere end én gang.

Når vi tænder for fjernsynet skal vi høre på Sophie Løhde (V), og andre liberale politikere udtale at, de offentligt ansatte er grådige, og at det offentlige har fået for store lønstigninger.
Jeg har en grundløn på 20.951 kr/md. Med tillæg for nattevagt, aftenvagt, weekend mv. får jeg, alt efter hvordan jeg har arbejdet den forgangne måned, mellem 15.500kr og 18.000 kroner udbetalt.
Min kæreste som er relativt nyuddannet sygeplejerske, tjener ikke meget mere end hvad jeg gør. Det er på trods af en 3,5 år lang uddannelse og at hun hver dag står med liv i hænderne.
Jeg har ikke valgt mit arbejde for at tjene godt. Det tvivler jeg egentlig på at nogen sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, portører eller andre offentligt ansatte gør. Vi gør det for at gøre en forskel, og for at skabe tryghed.

Vi er en del af et team, for at gøre dit liv mere trygt. Vi kæmper for et mere trygt Danmark. En tryghed som alle vi som arbejder i det offentlige, er stolte over at give.

Vi bliver vi tilkaldt til akut kejsersnit når jordemødrene måler at din endnu ufødte baby har en dårlig hjerterytme.

Vi bliver tilkaldt når din kæreste kører galt, og skal ind forbi traumestuen for at blive tjekket igennem.

Vi bliver tilkaldt når bedstefar eller bedstemor stopper med at trække vejret og har hjertestop.

Vi bliver tilkaldt når en borger er faldet i eget hjem, og har trykket på nødknappen.

Vi er her for jer 24 timer i døgnet, 365 dage om året.

Derfor undrer det mig, når politikere taler om “lønning alt efter præstation”.

Findes der nogen større præstation, end at være med til at sikre et trygt Danmark? Findes der nogen større præstation, end at redde liv? Findes der nogen større præstation, end at være med til at bringe et nyt liv til verden?

Jeg elsker mit arbejde, og jeg elsker at være der for dem som har brug for mig. Men det kan være svært at finde motivationen, når jeg bliver kaldt for grådig, trods at hver dag jeg giver af mig selv.

Offentligt ansatte er alle med til at passe på Danmark, og vi gør det utrætteligt, og uden at klage. Alligevel udtaler Sophie Løhde at “Det handler om at give, ikke kun at tage” til os, de offentligt ansatte, som hver dag giver alt for andre mennesker.

Jeg finder mig ikke i dine udtalelser Sophie Løhde, og jeg håber inderligt at alle kampagner, demonstrationer og debatindlæg, er med til at ændre din holdning om alle offentligt ansatte.

Det skylder du os.
Vi har ingen lønfest.