Hvorfor skal vi tjene mindre end andre? Vi holder Danmark i live

Kære minister for offentlig innovation Sophie Løhde

Du og nogle af dine kollegaer mener ikke at de offentlige ansatte skal have en løn stigning på 8,2 % over de næste 3 år.

Jeg har meget svært ved at se hvorfor os i det offentlige skal have mindre i løn end andre. I mit hoved, så laver de offentligt ansatte et arbejde som der fortjener kæmpe respekt.

 

Nogle sørger for at gaderne ser pæne ud, rydder op, og fjerner ting som jeg tvivler på du og flere af dine kollegaer selv ville have lyst til at gøre. De gør det i alle slags vejr. Når det er minus 10 grader og vi andre gemmer os indenfor i varmen, så er de på gaden og sørger for vi andre har noget pænt at kigge på igennem vores termovinduer. Det fortjener respekt og anerkendelse! Hvorfor skal de tjene mindre?

Social og sundheds assistenterne der tager hjem til ældre, svage og syge mennesker i deres hjem. De fleste af os har pårørende der på et tidspunkt får brug for en social og sundheds assistent på et hjemmebesøg. De har så kort tid til hvert besøg så de får dårlig samvittighed når de går ud af døren. I den tid de er ved den person der skal have hjælp, der ordner de ting som ikke alle ville have lyst til. Det fortjener respekt og anderkendelse!Hvorfor skal de tjene mindre?

Så er der de ca. 14,000 ansatte indenfor brandvæsenet, politiet og ambulance tjenesten. De passer også på hele Danmark. Hver dag hele året rundt. Alle tider på døgnet. De er der for os hvis en af vores pårørende er kommet ud for en ulykke eller er akut syg! Hvis vores biler, huse eller andet brænder, så tror jeg vi alle sammen er glade for brandvæsenet, for de kommer hver gang! Hvis vores pårørende bliver udsat for røveri, overfald, voldtægt, indbrud, så vil jeg vove at påstå at alle er glade for politiet. Det fortjener respekt og anerkendelse! Hvorfor skal de tjene mindre?

Alle de lærere, pædagoger, social pædagoger, hjælpere og undervisere der arbejder på skoler, universiteter, institutioner, børnehaver, vuggestuer mm, de sørger for at vores børn får en god start på livet. De sørger for at de bliver rustet på til at kunne begå sig i livet når de bliver voksne. Det er utroligt vigtigt at det bliver ved sådan, hvis vi gerne vil have et sundt Danmark. Det fortjener respekt og anerkendelse! Hvorfor skal de tjene mindre?

Selv er jeg ansat på et hospital. På ´mit´ hospital, der er jeg af den overbevisning om at alle faggrupper gør alt hvad der står i deres magt for at hospitalet fungerer optimalt. Tillad mig at nævne nogle af dem – Alle de administrative, sygeplejersker, bio-analytikere, social og sundhedsassistenter, portører, læger, radiografer, rengøringspersonale, køkkenpersonale, sygehjælpere med mange flere. De har alle en vigtig funktion. De er alle sammen en vigtig brik hvis hospitalet skal fungere optimalt. Fungerer det optimalt så får de danske borgere den bedste behandling når de bliver indlagte. De fleste af os vi arbejder på alle timer af døgnet. Har flere aftenvagter i træk så vi ikke ser vores familier og venner. Når du sidder sammen med din familie juleaften, så må vi andre undvære vores familier, for der er vi på arbejde og passe folk der er syge eller har været udsat for en ulykke. Vi har desværre alle pårørende der bliver indlagt nogen gange. Vi gør alt hvad vi kan for at patienterne og de pårørende får den bedste behandling. Det fortjener respekt og anerkendelse!Hvorfor skal vi tjene mindre?

Alle de faggrupper jeg lige har nævnt, de bidrager til det gode samfund vi har i Danamark. Udover det, så har de helt sikkert også nogle arbejdsopgaver som hverken du, eller resten af dine kollegaer som der siger nej til den ønskede lønstigning, ikke har lyst til at lave. Så giv mig god grund til hvorfor du ikke vil gå med til den lønstigning over 3 år på 8,2 %.??

Hvis du har et svar på det så vil jeg meget gerne høre det. Mine personlige oplysninger er sendt til din særlige rådgiver Thomas Bille Winkel.

Venlig Hilsen Jonas Fritzbøger (Offentlig ansat)