Vi er ikke bare kaffedrikkere!

Jeg er stolt af mit fag, derfor føler jeg frustration, når os der arbejder i den offentlige sektor, bliver sat i en bås og skal stå på mål for fordomme.

Når jeg fortæller, at jeg er kontorelev i den offentlig sektor, bliver jeg ofte mødt med kommentarer som ”I laver jo ikke andet end at drikke kaffe”, ”I holder pause hele tiden”, ”jeg arbejder i den offentlige sektor – spørg mig om alt og få svar om 3-4 uger” og lignende udtalelser. Så er det jeg tænker: ”burde jeg så overhovedet være offentligt ansat, når jeg ikke kan lide kaffe?”

Jeg synes, det er grotesk, at der er de fordomme omkring os, især fordi det er fra mennesker, der aldrig selv har arbejdet i den offentlige sektor. I min hverdag ser jeg mine kollegaer løbe hurtigere og hurtigere, jeg ser kollegaer bukke under med stress, og jeg oplever at mine kollegaer er nødt til at arbejde over, fordi de ikke kan nå det hele. Er det det I mener, med at vi kun drikker kaffe og ikke laver noget?

Jeg er stolt af at være offentlig ansat, og jeg er stolt af mine kollegaer, som hver dag yder en stor indsats. Jeg er stolt af hvor godt mine kollegaer klare det, på trods af nogle af de vilkår vi bliver stillet overfor.

Så danskere, nu vil jeg opfordre jer, der har fordomme om de offentlige ansatte, til at prøve en dag i min verden, forhåbentligt kan det være i kommer på andre tanker omkring mine kollegaer og jeg. Jeg håber I vil pakke jeres fordomme væk, for i den offentlige sektor gør vi vores bedste, for at I og jeres nærmeste har det godt.