Bliver der konflikt?

Overenskomstforhandlinger. Konflikt. Hvad skal der ske med børn, ældre, handicappet og syge, under en konflikt? Får jeg bedre arbejdsvilkår, efter en forhandling? Hvilken betydning har det for mit arbejde, når jeg aktivt tager del i konflikten?” Får vi en god overenskomst eller vil regeringen lave et indgreb og fjerne alle mine rettigheder? Hvad står vi tilbage med? 

Spørgsmålene er mange og listen er lang. Når jeg snakker med kollegaerne bekræfter de mig i de tanker jeg også selv har gået med, gået og fået en knude i maven over hvor det mon vil ende. Uafklarede tanker og spørgsmål fyldte, at deltage i et stormøde i Fredericia, skulle vise sig at hjælpe på det.

Spørgsmålene er stadig uafklaret, da ingen endnu ved hvor vi ender. Men den opbakning, solidaritet og det sammenhold der blev vist med tilstedeværelsen af 10.000 tillidsfolk, gjorde at gejsten for at kæmpe med næb og klør for vores rettigheder, fjernede al tvivl om at det ikke er vigtigt at kæmpe. 

En afgørende uge har taget sin begyndelse. Efter flere dages stilhed er der indkaldt til møde i  forligsinstitutionen henholdvis onsdag den 11. april på det kommunale område og torsdag den 12. april for regionerne. Jeg holder vejret mens jeg troelige følger med i det afsluttende forløb. kommer der et forlig eller bliver vi smidt ud i konflikt.? Det vigtige i denne slutfase er, at forhandlerne for offentlig ansatte, stå ved vores krav og fastholder solidaritets pagten, så ingen efterlades på perronen. 

Kære kollegaer, kære offentlig ansatte. Allerede nu skal vi stå sammen skulder ved skulder. Vi skal støtte op om de arrangementer der afholdes over hele Danmark. Der var stor og flot opbakning den 4. april, til demonstrationer landet over. Det håber jeg også at se i dag den 10. april og imorgen – hvor vi igen går på gaden for at lægge pres på arbejdsgiver og vise at vi ikke ønsker en konflikt, men at vi ønsker “En løsning for alle”