Vi elever bakker lærerne op i kampen for fair arbejdsforhold

Jeg skal til eksamen til sommer. Eller det er i hvert fald planen. Sophie Løhde varslede lockout af vores lærere, så nu ved jeg slet ikke, om jeg kommer til eksamen.
Jeg er bange for ikke at komme til eksamener, og jeg kan mærke frygten sprede sig blandt mine studiekammerater. Både frygten for ikke at komme til eksamener, eksamener der bliver rykket til oveni ferien, at man ikke kan søge ind på en videregående uddannelse og aflyste studieture.
Et par timer efter lockoutvarslet fik jeg et opkald fra en, jeg kender, der skal på studietur. Han er frustreret over, at deres studietur måske bliver aflyst. Specielt fordi skolen ikke informerede dem om, at de selv skulle have rejseforsikring, så mange af eleverne står til ikke bare at miste studieturen, men også de penge, de har betalt for den.
Men selvom vi elever frygter, hvilke konsekvenser en lockout vil få for os, er vi enige om, at vi støtter lærerne i kampen om bedre vilkår på arbejdet.
Lærerne ikke har tid til at forberede sig og er alt for stressede. Det mærker vi som elever hver dag, når vores lærere har arbejdet for meget, ikke har haft tid til at forberede sig og derfor dukker op til undervisning forvirrede og udkørte.
Vi elever oplever, at vi ikke har særlig meget indflydelse på vores undervisning, fordi det bliver standardiseret. Der er ikke tid til andet. Problemet er, at lærerne simpelthen ikke har tid til at forberede undervisningen til de enkelte klasser eller for den sags skyld ændre den når der sker noget i samfundet.
 
Men vi elever bliver motiverede ved at blive inddraget, og når undervisningen følger med tiden og aktuelle begivenheder. Vi vil gerne inddrages. Vi vil gerne være med til at definere vores uddannelse. Det sker gennem mere forberedelsestid til lærerne.
Derfor forstår vi også lærernes kamp, og netop derfor er det også vores kamp. Lærerne spiller en altafgørende rolle for vores uddannelse, så selvfølgelig skal de sikres ordentlige forhold!
At være lærer er et tillidserhverv. Vi som elever skal have tillid til vores lærere, og derfor er det vigtigt for os, at vores lærere får gode forhold. At de kan forberede sig ordentligt til undervisningen, har tid til at rette vores opgaver uden at blive stressede, og at de kan være der i frokostpausen, når vi har brug for det.
Vi kender alle en, hvis ikke vi selv har gjort det, der har været forbi lærerværelset i frokostpausen.
Lærerne skal anerkendes for det enorme arbejde, de laver hver eneste dag: De sikrer fremtidens Danmark ved at uddanne os!
Så kære Sophie Løhde, få nu lavet en aftale, der sikrer lærernes arbejdsvilkår. Både en arbejdstidsaftale, forberedelsestid men også den betalte frokostpause. Og få lavet en aftale inden lockouten rammer, så vi kan sikre elevernes eksamener, studieture og fremtide uddannelse.
Vores uddannelser ville nå et helt nyt niveau, hvis vores lærere ville have tid til at forberede undervisning til det enkelte hold.