Hvem er vi

Vi er faglige stemmer, som gerne vil skrive og tale om Danmark, som vi oplever det – fra fabriksgulvet, plejehjemmet, havnen, hospitalet, retten og værkstedet. Fra arbejdspladsen.

Vi tilhører dem, som nogle kalder arbejderklassen og andre kalder “folk flest”.

Vi har mange forskellige holdninger, men vi er også enige om meget: Vi savner at se folk som os og vores kolleger repræsenteret i debatten om samfundet. Det vil vi gøre noget ved.

Vi kan ikke holde kæft

Vi skriver her på meningsdanner.dk/udenfilter, fordi vi har meget på hjerte. Og fordi ingen af os kan holde kæft. Vi skriver om et fællesskab og en tryghed, vi alle på forskellig vis har oplevet på egen krop. Men også om de trusler vi oplever. De er nemlig alvorlige.

Vi bekymrer os om den stigende sociale dumping fra arbejdsgivere, der vil presse citronen. Vi oplever nedslidning, ringere sikkerhed på arbejdspladserne og nedskæringer. Og vi oplever utryghed.

Vi er bekymrende for en udvikling, hvor gule fagforretninger har held til at udfordre de ordnede forhold og det stærke fællesskab, Danmark er – og som vi er glade for og stolte af.

Hvis ikke vi alle støtter op om vores fagforeninger og den danske model, vil vi i sidste ende konkurrere mod hinanden i et kapløb mod dårligere lønninger og arbejdsforhold i et samlet ræs mod bunden. Det må ikke ske!

Vi øver os!

Vi er gode til at kommunikere til vores kolleger og chefer, men vil gerne være bedre til at skrive. Derfor deltager vi i uddannelsen Faglig Meningsdanner. Og derfor skriver vi uden filter. Vi lærer, mens vi gør det – så hvis du finder en stavefejl eller to, håber vi, du lever med det.

 

[ylwm_vimeo height=”400″ width=”600″]55762746[/ylwm_vimeo]

 

Bag om uddannelsen

Næsten to ud af tre medlemmer af Folketinget har en akademisk baggrund, og det samme mønster går igen når vi ser “eksperter” udtale sig i medierne. Skribenterne på meningsdanner.dk/udenfilter har en viden fra arbejdspladserne, som alt for ofte bliver glemt i det store mediebillede.

Skribenterne, der alle er lønmodtagere og medlemmer af fagforeninger under LO, deltager eller har deltaget i uddannelsen Faglig Meningsdanner.

Faglig Meningsdanner er et uddannelsesprojekt udviklet i samarbejde mellem LO og Tænketanken Cevea. Formålet med uddannelsen er demokratisk; at få flere faglige stemmer til at blande sig – med deres egne holdninger og erfaringer – i debatten om arbejdsliv, samfund og velfærd.

Uddannelsen består konkret af intensive weekender henover foråret. Men først og fremmest af deltagernes eget arbejde med at kommunikere her på bloggen – og forhåbentligt i avisernes debatsektioner.

Kontakt

Vil du gerne i kontakt med en af de faglige meningsdannere, kan du enten finde kontaktinformationer på den enkelte meningsdanner i højre side ved hvert enkelt indlæg. Eller du kan skrive kommentarer til deres indlæg og dermed komme i direkte dialog med den enkelte.

Derudover kan du også kontakte Cevea (cevea@cevea.dk) og få tilsendt kontaktoplysninger, hvis du har en særlig henvendelse. Eller hvis du har spørgsmål vedrørende uddannelsen.

Blogindlæg her på siden er skribenternes egne og de er selv ansvarlige for dem. Udenfilter.dk redigerer og kontrollerer ikke opslagene.