Et spørgsmål om økonomi.

Jeg var i Odense og havde et par ærinder på gågaden, og efter lang tids kørsel fandt jeg endelig en plads inde midt i et stort parkeringsanlæg. Jeg satte p- skiven og gik glad på indkøb, men stor var min harme, da jeg kom tilbage og så en lille hilsen fra Car Park i min forrude.

Det viste sig, at der var pladser til p- skiver og pladser til betaling, og jeg havde valgt en forkert plads. Det var totalt uoverskueligt for mig at se, hvilke arealer de forskellige regler omfattede. Teksten på skiltet var skrevet med meget små typer, og det slog mig, at det faktisk var meningen, at jeg ikke skulle kunne gennemskue det.

Det er jo sådan de tjener deres penge.

Før i tiden var parkering et anliggende for politiet, og da var formålet at få trafikken til at glide sikkert. Skiltningen var derfor tydelig og informativ. Nu er parkering overtaget af private firmaer, som har til formål at tjene penge, og så bliver deres mål, at så mange som muligt parkerer forkert.

Nu vil Bjarne Corydon så se på, om det kan betale sig at privatisere vores kernevelfærd. Vi skal ha daginstitutionerne over på private hænder, så de kan blive mål for virksomheder, der vil tjene penge på at drive dem.

Jeg frygter, at der vil ske det samme her. At fokus bliver flyttet fra at skabe tryghed og livsglæde for vores børn, og give dem de bedste udviklingsmuligheder, til at skabe økonomisk overskud til de aktionærer, som har investeret i dem. Skal prisen holdes, og skal der samtidig skabes overskud, er der for mig at se kun en mulighed. At sætte lønudgiften ned. Det kan kun ske ved at ansætte færre medarbejdere, som så vil få en større arbejdsbyrde.

Jeg kan ikke forstille mig at pædagoger vil udføre deres job som parkeringsvagter. Vi brænder for faget og for børnenes trivsel, og vil hellere tage arbejdsopgaver med hjem end forsømme børnene i hverdagen, selv om det kan medføre stress og udbrændthed.

Pædagoger har en viden om børn, deres udvikling, deres kultur og deres venskaber. Pædagoger har et blik for det enkelte barn og kan understøtte barnet i dets tilgang til livet, til læring og til at skabe gode relationer.

At børn har et trygt og rigt udviklingsmiljø, er en stor værdi for vores samfund. Det skal ikke sættes over styr til fordel for en økonomisk gevinst til en virksomheds aktionærer.

 

 

Da jeg ikke er på Facebook kan jeg ikke gå i dialog med kommentarer

så derfor denne tilføjelse (-;

Jeg er enig med dig Kresta. Ulighed er et stort problem i et samfund. Jeg har læst en undersøgelse som viser at ulighed er en større faktor end reel fattigdom, når man måler en befolknings opfattelse af egne vilkår og “lykke” Det er slemt at være fattig, men det er værre når naboen har råd til ikke at være fattig. Så lad i det mindste bevare ligheden i vores børns institutioner